Πώς εξελίχθηκε το σήμα της Audi; Ήταν πάντα 4 κύκλοι;

Δες πως προέκυψε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα της σημερινής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • -
  • -

Το σήμα της Audi είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα απλού σχεδιασμού που κρύβει πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζεις. Με βαριά ιστορία που ξεπερνά τον ένα αιώνα, η γερμανική μάρκα έχει αδιαμφησβήτητα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα logo της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αν και το πρώτο σήμα του 1909 δεν μοιάζει καθόλου με τους τέσσερις χαρακτηριστικούς κύκλους που βλέπουμε σήμερα, το διαχρονικό αυτό σχέδιο που κοσμεί την μάσκα όλων των μοντέλων της Audi εδώ και δεκαετίες έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του την δεκαετία του ’30. Μέσα στα χρόνια αυτό εξελίχθηκε ώστε να φτάσει στην μινιμαλιστική τωρινή του μορφή.

Δείτε ακόμη: Νέο VIDEO! Audi e-tron GT vs R8 V10. Να πέφτουν τα στοιχήματα…

Πριν αναλύσουμε αυτό που βλέπουμε σήμερα όμως και πως έφτασαν 4 κύκλοι να αντιπροσωπεύουν την γερμανική μάρκα πάμε να δούμε από που ξεκίνησε. Όλες οι μεγάλες εξελίξεις στην εμφάνιση του logo οφείλονται συνήθως σε αλλαγές στην ηγεσία της μάρκας και στην θέση της στην αγορά. Οι 4 δακτύλιοι που όλοι γνωρίζουμε εμφανίστηκαν πάνω από 20 χρόνια μετά το λανσάρισμα της εταιρείας. Το πρώτο μάλιστα σήμα που προοριζόταν να συνοδεύσει τα πρώτα μοντέλα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Το απλό καλλιγραφικό όνομα με το οβάλ περίγραμμα αντικαταστάθηκε λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας με αυτό που βλέπετε παρακάτω το οποίο έφερε στην κορυφή το νούμερο 1.

logo 1

Το 1932 έρχεται ίσως η πιο σημαντική αλλαγή, συστήνοντας στον κόσμο το σήμα που ξέρουμε σήμερα με τους 4 κύκλους. Ο συμβολισμός πίσω από αυτό φυσικά δεν ήταν άλλος από το λανσάρισμα της Auto Union. Πρόκειται για την ένωση των εταιρειών Audi, Horch, DKW και Wanderer, με κάθε κύκλο να αντιπροσωπεύει και μία από τις 4 μάρκες. Στην πρώτη μορφή του μάλιστα, μέσα σε κάθε δακτύλιο περιείχε και από ένα σήμα των 4 εταιρειών.

auto union

Από τότε το συγκεκριμένο logo πέρασε από διάφορες φάσεις για να φτάσει στην μινιμαλιστική προσέγγιση του σήμερα. Το όνομα Auto Union ξαναέδωσε την θέση του στο Audi το 1969. Η τρισδιάστατη όψη που μεσουράνησε τις τελευταίες δεκαετίες έδωσε την θέση της σε μία απλούστερη μορφή το 2016.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...