Αποκτήστε αυτοκίνητο χωρίς άγχος: Τι είναι το leasing και ποια τα οφέλη του

Σταθερό εξοδολόγιο και κάλυψη για οτιδήποτε χρειαστεί το όχημα, το leasing είναι η ιδανική λύση για όσους δεν θέλουν να έχουν καμία υποχρέωση εκτός της… οδήγησης.

  • -
  • -

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσεις ένα αυτοκίνητο, είναι να το αγοράσεις. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει, αφού υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης αυτοκινήτου από εταιρεία leasing. Το όχημα παραμένει στην ιδιοκτησία της εταιρείας και ο χρήστης απλώς το οδηγεί, έναντι ενός σταθερού, μηνιαίου αντιτίμου. Από εκεί και πέρα το μοναδικό του έξοδο είναι τα καύσιμα. Φυσικά, το leasing δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες. Όλοι μπορούν να το επιλέξουν, ακόμη και οι ιδιώτες!

Τι πληρώνω σε ένα αυτοκίνητο leasing;

Μόνο το μηνιαίο μίσθωμα. Δεν πρέπει να αγχώνεστε ούτε για τα τέλη κυκλοφορίας, ούτε για τα σέρβις, ούτε καν για τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από το συμβόλαιό σας, μαζί με τα ελαστικά και την ασφάλεια. Μάλιστα, παρέχεται μεικτή ασφάλιση, οπότε ακόμη και αν φταίτε σε ένα τρακάρισμα, θα πληρώσετε μόνο την απαλλαγή που προβλέπεται. Όσο μεγάλο κι αν είναι το κόστος αποκατάστασης, θα καλυφθεί από την ασφαλιστική.

Παράλληλα σε ένα τρακάρισμα ή μια βλάβη του αυτοκινήτου σας, δεν θα μείνετε χωρίς μεταφορικό μέσο, καθώς παρέχεται όχημα αντικατάστασης μέχρι να επιδιορθωθεί το δικό σας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως έπειτα από κάποιο ατύχημα δεν θα σας βαρύνει η πτώση της μεταπωλητικής αξίας του οχήματος. Όπως όλοι ξέρουμε, ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο δεν κοστολογείται το ίδιο με ένα ατρακάριστο, όταν έρθει η στιγμή της πώλησης. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιστρέψετε το όχημα όταν λήξει το συμβόλαιό σας. Από εκεί και πέρα η εταιρεία leasing έχει το λόγο.

Πόσο κοστίζει το μηνιαίο μίσθωμα του leasing;

Αυτό καθορίζεται ανάλογα με το αυτοκίνητο που θα επιλέξετε. Όσο πιο ακριβό είναι, τόσο ακριβότερο και το μίσθωμα. Στο leasing παρέχεται η δυνατότητα επιλογής από ένα ήδη υπάρχον στοκ με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται χαμηλότερες τιμές ή σας επιτρέπεται να διαλέξετε από την αρχή όλα τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε στο αυτοκίνητό σας (όπως χρώμα, κινητήρα, εξοπλισμό) και να κάνετε μια παραγγελία ειδικά για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή του μισθώματος ανεβαίνει.

Χρειάζεται να πληρώσω προκαταβολή;

Ένα από τα «αγκάθια» του leasing είναι η υποχρέωση καταβολής ενός μεγάλου ποσού κατά την υπογραφή του συμβολαίου, σε μορφή προκαταβολής. Η FlexCar όμως, καταργεί την υποχρέωση πληρωμής της προκαταβολής. Η μόνη υποχρέωση του πελάτη είναι να καταβάλλει το FlexDeposit που ισούται με δύο μηνιαία μισθώματα. Το FlexDeposit επιστρέφεται στον πελάτη αν κρατήσει το όχημά του για πάνω από 36 μήνες, ενώ αν αποφασίσει να αγοράσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί, το FlexDeposit αφαιρείται από το τελικό ποσό.

Είμαι υποχρεωμένος να κρατήσω το ίδιο αυτοκίνητο σε συμβόλαιο leasing;

Γενικά, ένα αυτοκίνητο με leasing δεσμεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον χρήστη του, όμως στη FlexCar το συμβόλαιο είναι ανοιχτό, αορίστου χρόνου! Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα άλλο όχημα αν το θελήσει ή αλλάξουν οι ανάγκες του, μπορεί να το επιστρέψει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή κρυφές χρεώσεις, ενώ αν το… ερωτευτεί, έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει όποτε θέλει, σε ανταγωνιστική τιμή! Η κορυφαία ευελιξία είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της FlexCar, όπως και η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση κάθε πελάτη! Δεν υπάρχουν ρήτρες, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, ούτε κρυφές χρεώσεις. Απλά, χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για όσο καιρό θες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...