Plug-In Hybrid B-SUV: Jeep Renegade ή Renault Captur; Ποιο προτιμάς;

Δύο δημοφιλή B-SUV της ελληνικής αγοράς, το Jeep Renegade και το Renault Captur έχουν επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις. Ποιο από τα δύο θα διάλεγες;

  • -
  • -

Ηλεκτρικά στην καθημερινότητα, θερμικά όταν χρειάζεται. Τα Plug-In υβριδικά συνδυάζουν την οικονομία μετακίνησης εντός πόλης καίγοντας ελάχιστο ή καθόλου καύσιμο και εκπέμποντας λίγους ρύπους, όμως όταν παρουσιαστεί η ανάγκη ταξιδιού, δεν περιορίζει τον χρήστη και μπορεί να φτάσει όπου του ζητήσεις με βενζίνη, χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Λόγω του αυξημένου κόστους όμως, αλλά και του έξτρα χώρου που απαιτείται, λίγα SUV πόλης (B-SUV) είναι διαθέσιμα ως PHEV. To Jeep Renegade και το Renault Captur είναι δύο από αυτά!

Τετρακίνηση ή χαμηλότερη τιμή αγοράς;

Η πρόταση της Renault είναι η πιο προσιτή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κοστίζει 38.210 € οπότε δεν χαρακτηρίζεται σε καμία περίπτωση φθηνό, ωστόσο τα χρήματα είναι λιγότερα από το Jeep Renegade. Το Renault Captur E-Tech χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με το σύστημα να αποδίδει συνολικά 160 ίππους. Η ισχύς περνά στους εμπρός τροχούς και μπορεί να καλύψει έως 65 χιλιόμετρα μόνο με ρεύμα.

To Jeep Renegade με τη σειρά του, επιστρατεύει ένα ισχυρότερο κινητήριο σύνολο. Κάτω από το καπό υπάρχει ένα τούρμπο τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1.3 λίτρων και συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, έχουμε 240 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, εξ ου και το όνομα 4xe και οι επιδόσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Η φθηνότερη έκδοση κοστίζει 44.900 €.

Και τα δύο B-SUV κατασκευάστηκαν για να προσφέρουν χαμηλή «δίψα» για καύσιμο, μαζί με περιορισμένους ρύπους. Η καθημερινή χρήση ως ηλεκτροκίνητο και η μηδενική δέσμευση όταν έρθει η διάθεση για ταξίδι, δημιουργεί ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στα Plug-In Hybrid μοντέλα. Σίγουρα κοστίζουν αρκετά, όμως η επιλογή τους δεν απαιτεί κανέναν απολύτως συμβιβασμό.

Με ένα κλικ εδώ, θα μεταφερθείτε στην αναλυτική δοκιμή μας για το Jeep Renegade. Αντίστοιχα, με ένα κλικ εδώ θα μεταφερθείτε στην αντίστοιχη δοκιμή για το Renault Captur. Αφού διαβάσετε τις εντυπώσεις μας, σας ζητούμε να μας πείτε ποιο από τα δύο θα επιλέγατε, ψηφίζοντας το καλύτερο στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...