Τα 5 στοιχεία που κάνουν τόσο αγαπητό το Suzuki Jimny

Μπορεί σήμερα να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως επαγγελματικό, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το Suzuki Jimny παραμένει το απόλυτο εργαλείο εκτός δρόμου και μία old school κατασκευή.

  • -
  • -

Πολλές φορές δεν χρειάζεται εξεζητημένη σχεδίαση του αμαξώματος, υπερσύγχρονες και περίπλοκες τεχνολογίες για να στεφθεί η παρουσία ενός μοντέλο με επιτυχία. Και το

Suzuki Jimny

αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης λογικής. Από την πρώτη γενιά μέχρι και σήμερα, κύριο χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του είναι η απλότητα και οι κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες. Η σύντομη εμπορική του καριέρα δέχθηκε ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια, αφού τα νέα και πιο αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων ανάγκασαν τη Suzuki να πάρει μία δύσκολη απόφαση.  Να το προσφέρει αποκλειστικά σε επαγγελματική έκδοση.Με αυτό τον τρόπο, διατήρησε στην αγορά το απόλυτο off road εργαλείο προσθέτοντας του ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Τον τετράγωνο, πρακτικό και πλήρως αξιοποιήσιμο χώρο φόρτωσης.

 

1. Ρετρό-μοντέρνα σχεδίαση


Οι σχεδιαστικές του καταβολές εντοπίζονται στο θρυλικό Samurai. Απλές και ευθείες γραμμές που χαρίζουν μία ιδιαίτερη γοητεία στο τετράγωνο αμάξωμα. Η νεότερη γενιά διατηρεί όλες τις βασικές αρχές της συγκεκριμένης φιλοσοφίας, δείχνοντας όμως μοντέρνο και νεανικό. Σου φτιάχνει τη διάθεση και μόνο που το κοιτάς.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Suzuki Jimny LCV 

2. Ευελιξία στην πόλη


Με μήκος 3.645 mm και πλάτος 1.645 mm κινείται με μοναδική ευκολία στην πόλη, ενώ είναι ιδανικό για παρκάρισμα σε περιορισμένους χώρους. Μάλιστα, στην κορυφαία ευελιξία συμβάλλει και το τιμόνι που κόβει πολύ, επιτρέποντας εύκολα τις μανούβρες στους στενούς δρόμους της πόλης.

 

3. Off road δυνατότητες


Εδώ ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται… Πρόκειται για ένα πατροπαράδοτο 4x4 που κτίστηκε σε πλαίσιο τύπου σκάλας, με άκαμπτους άξονες και βοηθητικό κιβώτιο. Η τετρακίνηση All Grip Pro προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής της μετάδοσης της κίνησης στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς, διαθέτει κοντές σχέσεις μετάδοσης, ενώ τα 210 mm απόσταση από το έδαφος φροντίζουν να μην σταματάει σχεδόν πουθενά!

 

4. Οδήγηση στο χώμα


Δεν είναι μυστικό, ότι στην άσφαλτο μοιάζει όπως το ψάρι έξω από το νερό. Από τη στιγμή που τα ελαστικά του πατήσουν σε χωμάτινη επιφάνεια, το Jimny μετατρέπεται σε απόλυτη μηχανή οδηγικής απόλαυσης. Ο κινητήρας των 1.500 cc απόδοσης 102 ίππων είναι υπεραρκετός, ενώ με τη χρήση των κοντών σχέσεων μετάδοσης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια, δημιουργώντας κατά κάποιο τρόπο «αγωνιστική ατμόσφαιρα» στο εσωτερικό του.

Δείτε ακόμη: Το βίντεο με το Suzuki Jimny και το Suzuki V-Strom στην Παύλιανη! 

5. Γνήσιος χαρακτήρας


Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, η τεχνολογία να κάνει άλματα, αλλά το Jimny παραμένει σήμερα αυτό που ονομάζουμε old school. Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με φιλοσοφία παλιάς κοπής. Εργαλείο για κάποιους, μία εξαιρετικά ευχάριστη κατασκευή για άλλους. Για όσους επαγγελματίες δεν θέλουν να συμβιβαστούν με ένα συμβατικό μικρό βαν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...