Δημοφιλές B-SUV με 150 ίππους, κατανάλωση 6,2 lt/100 km και τιμή 28.000 € - Ποιο είναι;

Κυριαρχεί στις πωλήσεις της κατηγορίας του, ενώ η πρόσφατη ανανέωση του τόνωσε και το ενδιαφέρον του κοινού.

  • -
  • -

Πόσες φορές έχετε συναντήσει ένα πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο, του οποίου ο κατασκευαστής να μην εκμεταλλεύεται αυτή την απήχηση και να το προσφέρει σε αρκετά χαμηλή τιμή; Όχι αρκετές φανταζόμαστε αλλά να που τυχαίνει το αυτοκίνητο που έχουμε επιλέξει σήμερα να κατατάσσεται σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Πρόκειται για ένα SUV compact διαστάσεων – ένα άκρως διαδεδομένο segment τα τελευταία χρόνια – το οποίο προσφέρει μία πλήρη γκάμα με σύνολα βενζίνης και diesel, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής τόσο όσον αφορά το κιβώτιο όσο και την μετάδοση.

Προς το παρόν θα εστιάσουμε στην έκδοση βενζίνης των 150 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο και το βασικό πακέτο εξοπλισμού. Ο λόγος που την προτιμάμε είναι διότι παρέχει ένα άκρως δελεαστικό πακέτο οχήματος και κινητήριου συνόλου, σε λογική τιμή. Το turbo μοτέρ των 1.500 κυβικών προσφέρει 250 Nm ροπή, ενώ οι επιδόσεις του είναι της τάξης των 8,6 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση και των 205 km/h τελικής ταχύτητας.

Αν και οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικότατες, η μέση κατανάλωση σε κύκλο WLTP δεν ξεπερνά τα 6,2 lt/100 km, με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων στα χαμηλά φορτία να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ποιο είναι το αυτοκίνητο; Μα φυσικά το ανανεωμένο Volkswagen Τ-Roc στην βασική έκδοση των 150 ίππων που χρησιμοποιεί χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και συνδυάζεται με το πακέτο εξοπλισμού Life. Η τιμή αυτής ορίζεται στις 28.300 ευρώ!

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα παραπάνω και για την υπόλοιπη γκάμα του T-Roc και εδώ να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή της έκδοσης 1.5 TSI 150 PS DSG.

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...