Θες να αλλάξεις μπαταρία στο Tesla; Σε περιμένουν 314 βήματα

«Καθηγητής πανεπιστημίου» πρέπει να είναι κάποιος προκειμένου να αφαιρέσει την μπαταρία από ένα Tesla Model Y, καθώς η διαδικασία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη.

  • -
  • -

Μια ατέλειωτη σειρά από διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσει κάποιος μηχανικός, αν χρειαστεί να αφαιρέσει την μπαταρία από ένα Tesla Model Y. Για τη ακρίβεια, ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να πραγματοποιήσει 143 βήματα ώστε τελικά να φτάσει στον στόχο του.

Σχετικά πρόσφατα η αμερικανική μάρκα άρχισε την διάθεση μονάδων του Model Y, οι οποίες έχουν παραχθεί στο νέο εργοστάσιο που εγκαινιάστηκε στο Τέξας. Αυτές οι μονάδες του ηλεκτρικού SUV χρησιμοποιούν ένα νέο τύπο μπαταριών που έχει δημιουργήσει η Tesla, εκείνες με τον κωδικό 4680.

Tesla

Με αυτόν το νέο τύπο η μπαταρία αποτελεί δομικό κομμάτι του αυτοκινήτου και παίζει ενεργό ρόλο στην ακαμψία του πλαισίου, οπότε εκεί πρέπει να αναζητηθεί η αιτία για τη δυσκολία στην αφαίρεσή της. Αντίστοιχα, εξίσου πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία είναι και η επανατοποθέτηση της μπαταρίας, είτε πρόκειται για την ίδια μετά την ολοκλήρωση των όποιων εργασιών, είτε για μία άλλη που θα αντικαταστήσει την αρχική.

Δείτε ακόμα: Tesla: Προσλαμβάνει αποφοίτους λυκείου με 140 ευρώ/μέρα

Μάλιστα, η επανατοποθέτηση περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα βήματα, τα οποία φτάνουν σε αριθμό τα 171. Αυτό σημαίνει ότι αθροίζοντας εκείνα κατά την αφαίρεση με αυτά για την τοποθέτηση, φτάνουμε συνολικά στα 314 βήματα. Όλα αυτά θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν από κάποιον μηχανικό, αν χρειαστεί να βγάλει και να ξαναβάλει την μπαταρία.

Άραγε πόσα χρήματα πρέπει να πληρωθεί αυτός ο άνθρωπος ώστε να αξίζει να μπει σε μία τέτοια διαδικασία;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...