Toyota bZ4x: Το απόλυτο ηλεκτρικό SUV

Η τεχνολογία του μέλλοντος είναι διαθέσιμη από σήμερα, με μοναδικά χαρακτηριστικά και την εγγύηση του ονόματος Toyota.

  • -
  • -

Όταν κάποιος ακούει τον όρο υβριδικό, το μυαλό του σίγουρα πάει στο όνομα Toyota. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς ήδη από τη δεκαετία του ‘90 η ιαπωνική φίρμα έδειξε το δρόμο στους υπόλοιπους κατασκευαστές με το πρωτοποριακό Prius, πρωτοστατώντας στην αλλαγή. Σήμερα, μετά από 20 εκατομμύρια πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων και αρκετούς μιμητές, η Toyota δείχνει με τον ίδιο τρόπο το δρόμο στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η νέα σειρά bZ (beyond Zero) συμβολίζει τη δέσμευσή της για κάτι παραπάνω από την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το πρώτο μοντέλο της οικογένειας των ηλεκτρικών Toyota είναι ένα υπερσύγχρονο SUV με το όνομα bZ4x. Με αυτό, η Toyota μας συστήνει τη νέα πλατφόρμα eTNGA, εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, ως ο καρπός της 25ετούς πείρας της στον εξηλεκτρισμό. Το bZ4x βάζει γκολ από τα αποδυτήρια καθώς εξοπλίζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ έως 218 PS, έχει αυτονομία έως 516 km και κορυφαία αποδοτικότητα, με κατανάλωση μόλις 14,3 kWh/100 km. Επιπλέον, η τετρακίνηση προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ διαθέτει και πρόγραμμα XMODE για πραγματικά εντυπωσιακές off-road δυνατότητες σε κάθε τύπο εδάφους.

Toyota BZ4X

Τεχνολογία που αντέχει στο χρόνο, εγγυημένα

Όλα όσα προσφέρει το bZ4x συνοδεύονται από το όνομα της Toyota, το οποίο είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της προόδου και της τεχνολογικής εξέλιξης. Έτσι, η μπαταρία του bZ4x η οποία έχει σχεδιαστεί ως πρότυπο αντοχής και κορυφαίας ποιότητας. Η Toyotaεγγυάται πως η μπαταρία θα λειτουργεί όπως πρέπει ακόμα και μετά από 10 χρόνια, ή όταν το αυτοκίνητο θα έχει διανύσει 1.000.000 km (!), διαλύοντας έτσι κάθε πιθανό φόβο του αγοραστή για τη μακροζωία της. Παράλληλα, ακόμα κι όταν μια μπαταρία φτάσει στο τέλος της ζωής της, όλα τα εξαρτήματά της μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν, εξασφαλίζοντας ότι το περιβάλλον θα βγει συνολικά κερδισμένο από τη χρήση της τεχνολογίας.

Άνεση και υψηλή τεχνολογία στο εσωτερικό

Το Toyota bZ4x ξεχωρίζει, και αυτό είναι ξεκάθαρο από την πρώτη ματιά. Με έμπνευση από περιπετειώδη εκτός δρόμου οχήματα όπως το RAV4, με φουτουριστικές λεπτομέρειες από το δημοφιλές C-HR και με αποκλειστικά δικά του ξεχωριστά στοιχεία, όπως το άκρως αεροδυναμικό σχήμα και τα λεπτά φώτα LED στη μάσκα που θυμίζει σφυροκέφαλο καρχαρία, το bZ4x ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κινείται στους δρόμους.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, βρίσκουμε άπλετο χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, υψηλό επίπεδο ηχομόνωσης, κορυφαία συναρμογή και ποιότητα επενδύσεων, καθώς και όλα τα σύγχρονα στοιχεία συνδεσιμότητας. Το προηγμένο infotainmentToyotaSmartConnect έχει μεγάλη οθόνη αφής 12" στην κεντρική κονσόλα, αναγνωρίζει φωνητικές εντολές, συνδέεται ασύρματα με το τηλέφωνο του οδηγού, παρουσιάζει ζωντανά την κίνηση στο πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης, και επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο από την εφαρμογή MyT στην οθόνη του smartphone. Και οι λειτουργίες αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός, αφού τα συστήματα συνεχίζουν να εξελίσσονται και να βελτιώνονται μέσω over-the-air αναβαθμίσεων.

Ασφάλεια για τους επιβάτες, και όχι μόνο

Το Toyota bZ4x σχεδιάστηκε με γνώμονα τον άνθρωπο, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από τον εξοπλισμό του μια πλήρης γκάμα συστημάτων ασφαλείας, που προστατεύουν όχι μόνο οδηγό και επιβαίνοντες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Αυτό είναι εξάλλου κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Toyota σε όλα τα μοντέλα της, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Στο bZ4x θα βρούμε την εξελιγμένη γενιά T-Mate της σουίτας Toyota Safety Sense, η οποία περιλαμβάνει όλα όσα κάνουν ευκολότερη και ασφαλέστερη τη ζωή του οδηγού. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν λειτουργίες ημιαυτόνομης οδήγησης και αυτόματο παρκάρισμα.

Toyota BZ4X

Οδηγική απόλαυση βγαλμένη από τους αγώνες

Η νέα πλατφόρμα έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς της Toyota να τιμήσουν το όραμα του Akio Toyoda που πρωτοστάτησε στην άκρως επιτυχημένη επιστροφή της φίρμας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (WRC, Le Mans, κ.α.). Έτσι, ενώ το bZ4x είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλές, ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο, καταφέρνει να προσφέρει και οδηγική απόλαυση που το ξεχωρίζει από τα απλά μέσα μεταφοράς.

Εναλλακτικές βιώσιμης κινητικότητας

Μπορεί το bZ4x να είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Toyota, όμως η εταιρεία εξελίσσει παράλληλα και όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Συνεχίζει την εξέλιξη υβριδικών (HEV), plug-inhybrid (PHEV) και οχημάτων υδρογόνου (FCEV), απαντώντας έτσι στις ανάγκες κάθε οδηγού, ανάλογα με το είδος χρήσης και τις αποστάσεις που διανύει, τον προϋπολογισμό του, και τις διαθέσιμες υποδομές σε κάθε περιοχή του πλανήτη μας. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία είναι πεπεισμένη πως το όφελος για το περιβάλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο μακροπρόθεσμα, καθώς τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση και μειωμένους ρύπους γίνονται προσβάσιμα σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Υποδεχτείτε το bZ4x στην Ελλάδα

Με το Toyota bZ4x, η ιαπωνική εταιρεία βάζει την υπογραφή της στην ηλεκτροκίνηση, με μια λύση που προσφέρει κορυφαία απόδοση με διάρκεια στο χρόνο. Θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο, όμως η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται προπαραγγελίες. Διαβάστε περισσότερα για το Toyota bZ4x και συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να το δείτε πρώτοι από κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...