Crossover με 110 ίππους, 400 lt πορτμπαγκάζ και τιμή 22.000 ευρώ – Ποιο είναι;

Με αποδοτικό μοτέρ βενζίνης, χαμηλή κατανάλωση και χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας.

  • -
  • -

Οι ανάγκες του μέσου αγοραστή πλέον, φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με πριν από 20-30 χρόνια. Πλέον στοιχεία όπως η πρακτικότητα, η οικονομία, η άνεση και οι τεχνολογίες, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναζήτηση ενός νέου οχήματος. Το κακό με τον συνδυασμό όλων αυτών των χαρακτηριστικών όμως είναι ότι αυτό συνήθως συνεπάγεται και αυξημένο κόστος απόκτησης, κάτι που στις μέρες μας πλήττει σε τεράστιο βαθμό όλη την αυτοκινητοβιομηχανία όπως καταλαβαίνετε. Κάπου εκεί είναι που εμφανίζονται μοντέλα σαν το B-SUV που έχουμε επιλέξει σήμερα, τα οποία προσφέρουν πολλά, ζητώντας λίγα σε αντάλλαγμα. Τόσο από πλευράς κόστους απόκτησης, αλλά και κόστους χρήσης.

Εξοπλίζεται με αποδοτικό 1.000άρι μοτέρ βενζίνης με απόδοση 110 ίππους και 200 Nm ροπή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ευρύχωρο crossover να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h από στάση σε κάτω από 10 sec ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 194 km/h. Σαν να μην έφταναν οι ικανοποιητικές επιδόσεις, το συγκεκριμένο μοντέλο καταφέρνει να είναι και οικονομικό, σημειώνοντας μέση κατανάλωση της τάξης των 5,5 lt/100km σε κύκλο WLTP, ενώ έχει και χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας χάρη στα μόλις 124 gr/km CO2 που εκπέμπει.

Περνώντας στον τομέα της άνεσης, το compact SUV συνεχίζει να αριστεύει, αρχικά χάρη στους εσωτερικούς χώρους, με τέσσερις ενήλικες να μπορούν να φιλοξενηθούν με ευκολία. Ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων θα φροντίσει για όλες τις αποσκευές τους. Από πλευράς τεχνολογιών και εξοπλισμού τώρα, η βασική έκδοση στην οποία αναφερόμαστε φροντίζει να μην λείψει τίποτα από τον οδηγό. Οι ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών ενισχύουν την εξωτερική εμφάνιση σε συνδυασμό με τα φώτα τεχνολογίας LED, ενώ στην καμπίνα βρίσκουμε διζωνικό κλιματισμό, σύστημα επιλογής προφίλ οδήγησης, ηχοσύστημα Bolero με οθόνη αφής 8 ιντσών για το infotainment και κάμερα οπισθοπορίας.

Το κόστος για όλα τα παραπάνω; 22.150 ευρώ! Ποιο μοντέλο θα μας ρωτήσετε τώρα. Ακούει στο όνομα Skoda Kamiq και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση 1.0 TSI 110 PS Ambition. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τα αντίστοιχα στοιχεία και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του τσέχικου B-SUV.

kamiq

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...