Εξυπνάδα ή γκάφα; Το ηλεκτρικό που φορτίζει τον εαυτό του

Τι κάνεις όταν έχεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει και πρίζα ώστε να δίνει ρεύμα σε άλλες συσκευές; Μα φυσικά δοκιμάζεις να το συνδέσεις με τον εαυτό του!

  • -
  • -

Να φορτίσουν ένα αυτοκίνητο με ρεύμα που προέρχεται από το ίδιο το αυτοκίνητο. Μπορεί να φαίνεται τρελό αλλά αυτό ακριβώς σκέφτηκαν κάποιοι Αμερικανοί στο κανάλι The Kilowatts του TikTok, προχωρώντας μάλιστα και στο σχετικό πείραμα.

Το Ford F-150 Lightning έχει στον εξοπλισμό του ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Pro Power Onboard. Χάρη σε αυτό ο κάτοχος μπορεί να βρει στον χώρο φόρτωσης (καρότσα), μία σειρά από πρίζες.

Με τη χρήση αυτών μπορεί κάποιος να τροφοδοτήσει διάφορες συσκευές, ενώ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μπορεί να τροφοδοτήσει ακόμα και ένα ολόκληρο σπίτι, για χρονικό διάστημα που φτάνει ή και ξεπερνάει τις τρεις μέρες, γεγονός που οφείλεται στην πολύ μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του.

Ford

Αυτό το χαρακτηριστικό φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο σε Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε περιοχές που χτυπήθηκαν από πάρα πολύ έντονες χιονοπτώσεις. Επιπλέον, ένα Ford F-150 Lightning μπορεί να προσφέρει φόρτιση σε ένα άλλο Ford F-150 Lightning, όμως εδώ έχουμε μια κάπως διαφορετική περίπτωση.

Δείτε ακόμα: Νέο Κινούμαι Ηλεκτρικά: Οι τιμές των Top 10 μοντέλων της αγοράς

Οι άνθρωποι του The Kilowatts χρησιμοποίησαν την πρίζα του αυτοκινήτου για να τροφοδοτήσουν το ίδιο το αυτοκίνητο. Το παράξενο είναι ότι το ηλεκτρικό pick-up ξεκίνησε να φορτίζει ή έστω να δείχνει ότι φορτίζει, καθώς στην πραγματικότητα το ρεύμα απλά έβγαινε από την μπαταρία και έμπαινε ξανά σε αυτή.

Ford

Θα περιμέναμε να υπάρχει κάποιου είδους λογισμικό που δε θα επέτρεπε να συμβαίνει το παραπάνω, όμως φαίνεται ότι η Ford δε θεώρησε απαραίτητο να κάνει κάτι τέτοιο. Ίσως οι άνθρωποι της εταιρείας σκέφτηκαν ότι δε θα υπάρξει κάποιος που να θελήσει να κάνει το αυτοκίνητο να φορτίσει τον εαυτό του.

Τελικά τι λέτε; Είναι ιδιοφυές σχέδιο ή γκάφα επικών διαστάσεων αυτό που σκέφτηκαν;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...