Ο αδύναμος κρίκος στο Ford Raptor είναι…ο οδηγός [video]

Με τον πιο δύσκολο τρόπο κατάλαβε ο οδηγός ενός Ford F-150 Raptor ότι το αυτοκίνητό του αντέχει πολύ περισσότερη κακομεταχείριση από ό,τι ο ίδιος.

  • -
  • -

Το Ford F-150 Raptor έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο επειδή μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση και πολλές φορές την ίδια ταχύτητα, είτε βρίσκεται στην άσφαλτο, είτε όχι.

Ένα περιστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη γι΄ αυτό, καθώς σε μία δύσκολη δοκιμασία ήταν ο οδηγός εκείνος που «έσπασε» και όχι το pick-up της Ford.

Ο οδηγός που έχει το όνομα Caz στο Instagram είχε πάει στη χωμάτινη διαδρομή που έχει η πίστα Virginia International Raceway. Εκεί ήταν κι άλλοι κάτοχοι Raptor. Κάποια στιγμή θέλησαν να δοκιμάσουν με πόσο μεγάλη ταχύτητα μπορούσαν να περάσουν από ένα άλμα που είχε η διαδρομή.

Ford

Σε μία από τις προσπάθειές του ο Caz έφτασε στο άλμα σχεδόν με 100 km/h. Το άλμα έγινε με επιτυχία όμως ο ίδιος έσπασε τον 12ο σπόνδυλό του. Η περιγραφή του ίδιου περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο όσα έγιναν.

«Ήμασταν τρία άτομα και σε κάθε άλμα προσπαθούσαμε να περάσουμε με περισσότερη ταχύτητα. Κάποια στιγμή ένας πέρασε με 80 km/h, οπότε σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να περάσω με 100 km/h και αυτό έκανα.

Δείτε ακόμα: Το απόλυτο Ford Ranger είναι ελληνικό [video]

Τελικά ίσως να πέρασα με ακόμα περισσότερα καθώς την ώρα που έφτασα στο άλμα δεν κοίταζα πλέον το κοντέρ. Το άλμα που έκανα ήταν πολύ καλό και κάλυψα πάνω από 15 μέτρα στον αέρα, με το αυτοκίνητο να προσγειώνεται με ιδανικό τρόπο, δηλαδή ακούμπησαν και οι τέσσερις τροχοί ταυτόχρονα στο έδαφος. Ένιωσα να συμπιέζεται πλήρως η ανάρτηση, μετά να χτυπάνε τα bump stop και στη συνέχεια ένιωσα να συμπιέζεται η σπονδυλική μου στήλη.

 

Ήταν ο μεγαλύτερος πόνος που έχω νιώσει ποτέ. Έβαλα γρήγορα το κιβώτιο στο P και βγήκα από το αυτοκίνητο πέφτοντας στο χώμα, προσπαθώντας να ισιώσω τη σπονδυλική μου στήλη.»

Φυσικά ο οδηγός του Raptor μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει τον 12ο σπόνδυλό του, οπότε κανονίστηκε να χειρουργηθεί. Το παράξενο είναι ότι παρά την κατάληξη του Caz, προσπάθησε κι άλλος οδηγός να κάνει το ίδιο, με αποτέλεσμα παραπλήσιο, όμως ο συγκεκριμένος υπέστη ράγισμα και όχι σπάσιμο.

Σύμφωνα με τον Caz το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση, καθώς πήγε ο πατέρας του και το πήρε από το σημείο, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Τελικά το Raptor μπορεί να σπάσει; Μάλλον όχι!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...