Ποιο μεταχειρισμένο «έπιασε» 200.000, ενώ είχε αρχική 40.000;

Για 200.000 δολάρια πουλήθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο μόλις πριν από 13 χρόνια, πωλούνταν στις αντιπροσωπείες ως καινούριο για τιμή μικρότερη των 40.000 δολαρίων. Πώς έγινε αυτό;

  • -
  • -

Το Honda S2000 είναι ένα αυτοκίνητο που έχει αρχίσει να θεωρείται κλασικό, με την τιμή του στην αγορά μεταχειρισμένων να έχει αρχίσει να ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνεται ολοένα σε μεγαλύτερο βαθμό και τα επόμενα.

Αν και αυτή η τάση αφορά πολλά S2000, σε ένα συγκεκριμένο το όλο ζήτημα πήγε σε άλλο επίπεδο, καθώς σε πρόσφατη δημοπρασία πουλήθηκε έναντι 200.000 δολαρίων.

Γιατί αξίζει τόσα λεφτά αυτό το S2000;

Το εν λόγω μοντέλο είναι κατασκευής του 2009. Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά που το S2000 έβγαινε από τα εργοστάσια της Honda. Όσον αφορά την αμερικανική αγορά, το 2009 μπήκαν στη χώρα μόλις 355 μοντέλα.

Honda

Ωστόσο, το κίτρινο μοντέλο των φωτογραφιών ήταν ένα από εκείνα που ανήκαν στην έκδοση Club Racer (CR). Αυτό σημαίνει ότι είναι 41 κιλά πιο ελαφρύ από το κανονικό, έχει πιο σφικτή ανάρτηση και διαφορετικές ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης. Εξωτερικά οι αλλαγές εντοπίζονται στην αεροτομή και στο splitter που βρίσκεται μπροστά. Εκείνη τη χρονιά ήταν μόλις 31 τα S2000 CR που ταξινομήθηκαν στις Η.Π.Α. οπότε μιλάμε ήδη για ένα αρκετά σπάνιο μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Σπάει ήδη τα χρονόμετρα το νέο Honda Civic Type-R [video]

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι το αυτοκίνητο διαθέτει ηχοσύστημα και κλιματισμό, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ουσιαστικά δεν έχει κυκλοφορήσει καθόλου, με το κοντέρ να έχει καταγράψει μόλις 122,5 μίλια (197 km).

Honda

Συνδυάζοντας όλα αυτά, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο περιζήτητο, οπότε δεν προκαλεί εντύπωση ότι δύο συλλέκτες «έδωσαν μάχη» για να καταφέρουν να το κάνουν δικό τους. Τελικά τα κατάφερε εκείνος με το nickname «Nico2015», ο οποίος έκανε την προσφορά των 200.000 δολαρίων.

Η εν λόγω δημοπρασία είναι ένα γεγονός που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αξία των S2000 που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη, περισσότερο όμως εκείνων που έχουν κάποιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...