Τίτλοι τέλους για το τρίθυρο Ford Fiesta

Ένα από τα τελευταία προσιτά αυτοκίνητα με τρίθυρο αμάξωμα αποχαιρετά την παραγωγή και μεταφέρεται στην ιστορία.

  • -
  • -

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσαρμόζουν έτσι την παραγωγή τους ώστε να τους αποφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη. Ένα αυτοκίνητο με πολλά αμαξώματα για διαφορετικές εκδόσεις χρειάζεται ξεχωριστές γραμμές παραγωγής, για αυτό και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τα τρίθυρα hatchback να εξαφανίζονται.

Το Ford Fiesta στην όγδοη γενιά του ήταν ένα από τα λίγα supermini που ήταν διαθέσιμα ως τρίθυρα. Οι βασικοί ανταγωνιστές του επέλεξαν την αποκλειστικά πεντάθυρη διαμόρφωση, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών προτιμούσαν αυτή.  Κάποιοι δυσαρεστήθηκαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγοι πλέον τα αγόραζαν. Η Ford τώρα, αποφάσισε να στραφεί και εκείνη προς αυτή την κατεύθυνση και το Fiesta θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο.

Η απόφαση πάρθηκε μετά το λανσάρισμα της facelift εκδοχής του Fiesta (Mk 8,5) και η παραγωγή των τρίθυρων θα συνεχίσει περίπου μέχρι το καλοκαίρι για να εξυπηρετήσει τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής, δεν θα γίνονται δεκτές νέες παραγγελίες με το τρίθυρο αμάξωμα. Πλέον στην κατηγορία των supermini, μόνο το MINI προσφέρεται με τρεις πόρτες και το πολύ ακριβό Toyota GR Yaris. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει απαραίτητα τρίθυρο αυτοκίνητο, έχει μόνο μια επιλογή στην συγκεκριμένη κλάση.

Δείτε τις τιμές του νέου Ford Fiesta στην Ελλάδα

Εννοείται ότι η λήξη παραγωγής του τρίθυρου Ford Fiesta ισχύει τόσο για τις απλές εκδόσεις του, όσο και για την ισχυρότερη ST. Κατά τα λοιπά, τίποτα δεν αλλάζει στην γκάμα του επιτυχημένου supermini της μπλε οβάλ εταιρείας. Οι κινητήρες παραμένουν οι ίδιοι, όπως και τα επίπεδα εξοπλισμού σε κάθε έκδοση. Οι εποχές των μεγάλων εμπρός θυρών και των αναδιπλούμενων καθισμάτων που συνεπάγονται των τριών θυρών, έφτασαν πλέον στο τέλος τους, θυσιασμένες στο βωμό της πρακτικότητας και του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...