Audi Urbansphere: Αυτοκίνητο πόλης με διαστάσεις pick-up

Μεγάλες διαστάσεις, άπλετοι χώροι και σχεδίαση φερμένη από το μέλλον, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πρωτότυπου που παρουσίασε η Audi με την ονομασία Urbansphere.

  • -
  • -

Σύμφωνα με την ονομασία που έχει δώσει η γερμανική εταιρεία, το Urbansphere προορίζεται για χρήση κυρίως σε αστικό περιβάλλον, όμως οι διαστάσεις του έρχονται σε αντίθεση με αυτό. Χαρακτηριστικά, το μήκος φτάνει τα 5,5 μέτρα, το πλάτος τα 2 μέτρα και το ύψος τα 1,78 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3,4 μέτρα.

Εν τούτοις, παρά τις αυξημένες διαστάσεις του η σχεδίαση είναι τέτοια ώστε να δείχνει στο μάτι σχεδόν σαν να έχει έναν όγκο, καθώς το παρμπρίζ είναι ιδιαίτερα κεκλιμένο και ενώνει απαλά το καπό με το υπόλοιπο αμάξωμα. Φυσικά όταν κάποιος το κοιτάξει από το πλάι εκτός από τη σχεδίαση παρατηρεί και τις πολύ μεγάλες ζάντες των 24 ιντσών.

Audi

Μπροστά πρωταγωνιστεί η μεγάλη μάσκα (κλειστή φυσικά αφού πρόκειται για ηλεκτρικό), ενώ πίσω τα πληθωρικά φώτα που απλώνονται σε μεγάλο κομμάτι της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Σαλόνι με ρόδες

Στοιχείο που ξεχωρίζει όμως είναι άγνωστο αν θα βρει το δρόμο του προς την έκδοση παραγωγής, είναι η απουσία μεσαίας κολώνας και οι πίσω πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά. Βέβαια αυτό εξασφαλίζει ελεύθερη και άνετη πρόσβαση στην καμπίνα, όμως είναι πολλές οι φορές που έχουμε δει πρωτότυπα με αυτό το χαρακτηριστικό να μην το έχουν όταν φτάσουν στην παραγωγή.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Γιατί λένε ψέματα για τη χωρητικότητα της μπαταρίας τους;

Όσον αφορά την ίδια την καμπίνα, είναι τόσο πολυτελής και άνετη που θυμίζει σαλόνι, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί οικολογικά υλικά όπως μπαμπού. Άλλωστε η ίδια η Audi παρομοιάζει όλο το αυτοκίνητο ως «σαλόνι με ρόδες». Εκεί συναντάμε τέσσερα πλήρως ανεξάρτητα μεταξύ τους καθίσματα, τα οποία προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους επιβάτες όπως λειτουργίες χαλάρωσης (Relax) και διασκέδασης (Entertain).

Audi

Τεχνολογία και επιδόσεις

Στο τεχνολογικό κομμάτι το αυτοκίνητο διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, δηλαδή έχει τιμόνι αν ο οδηγός θέλει να πάρει τον έλεγχο, όμως μπορεί να κινηθεί και μόνο του εντελώς. Όταν συμβαίνει αυτό, το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων κρύβονται ώστε η εικόνα να γίνεται ακόμα πιο minimal.

Την κίνηση του αυτοκινήτου αναλαμβάνουν δύο κινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) με συνολική ισχύ 401 ίππους και 690 Nm ροπής. Το ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει την κίνησή τους μπορεί να απενεργοποιήσει το μπροστά ή πίσω μοτέρ ώστε να γίνεται οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος και άρα να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αυτονομία. Η μπαταρία στην οποία αποθηκεύεται η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια έχει χωρητικότητα 120 kWh και επαρκεί για την κάλυψη μέχρι και 750 km, ενώ η χρήση τεχνολογίας 800 Volts σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει με ισχύ μέχρι και 270 kW.

Αν και το Urbanshere είναι πρωτότυπο, αναμένεται να το δούμε να περνάει στην παραγωγή μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...