"Έπιασαν" σπείρα που έκλεβε εξαρτήματα από smart

Στην εξάρθρωση σπείρας η οποία είχε διαπράξει σειρά από ληστείες προχώρησε η ελληνική αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

  • -
  • -

Σοβαρές επιπτώσεις σε πολλούς πολίτες είχε η δράση σπείρας ληστών που δραστηριοποιούνταν κυρίως στα Νότια Προάστια, η οποία είχε προχωρήσει σε μερική κλοπή πολλών αυτοκινήτων, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες σε μεγάλα έξοδα.

Η υποδιεύθυνση ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβε δύο μέλη της συμμορίας, με αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν 17 περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Εκτός από τις μεμονωμένες περιπτώσεις, οι ληστές είχαν διαπράξει κλοπή και σε συνεργείο αυτοκινήτων, ενώ είχαν διαρπάξει και μία ληστρική κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Αστυνομία

Συνέπεια της σύλληψης είναι να κατασχεθούν διάφορα κλοπιμαία, τα οποία ήταν εξαρτήματα από αυτοκίνητα. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες βλέπουμε ένα μοτίβο, ότι οι κλέφτες έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στα μοντέλα της Smart και ακόμα περισσότερο στα τιμόνια.

Γιατί έκλεβαν τα τιμόνια;

Οι λόγοι πίσω από αυτή την προτίμηση είναι δύο. Από τη μία πρόκειται για δημοφιλή μοντέλα, ειδικά στις παλαιότερες γενιές τους, ενώ από την άλλη τα τιμόνια συγκεκριμένα έχουν κόστος το οποίο κυμαίνεται στα 600-700 ευρώ. Πρόκειται, λοιπόν, για εξαρτήματα από τα οποία οι επίδοξοι κλέφτες μπορούσαν να κερδίσουν μεγάλα ποσά.

Δείτε ακόμαΗ Αστυνομία συνέλαβε 4 νεαρούς που έκλεβαν καταλύτες αυτοκινήτων

Εκτός από τα παραπάνω ευρήματα, η σύλληψη των δύο ληστών οδήγησε και στο να βρεθούν διαρρηκτικά εργαλεία, ποσότητες κάνναβης, αλλά και δύο αυτοκίνητα. Το ένα ήταν το επιχειρησιακό, δηλαδή εκείνο που χρησιμοποιούνταν ως βασικό ώστε να κάνουν τις απαραίτητες μετακινήσεις όταν έβγαιναν για κλοπές και ένα ακόμα όχημα, για το οποίο ακόμα η αστυνομία δεν έχει βρει ποιος είναι ο νόμιμος κάτοχός του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...