Γιατί χορεύει απ’ τη χαρά του ο Elon Musk; [video]

Το νέο εργοστάσιο της Tesla έκανε επίσημα εγκαίνια, με τον Elon Musk να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

  • -
  • -

Η Tesla εγκαινίασε το πρώτο της Gigafactory (έτσι ονομάζει η εταιρεία τα εργοστάσιά της) επί ευρωπαϊκού εδάφους και ο επικεφαλής της εταιρείας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό. Η έναρξη λειτουργίας της μονάδας γίνεται μόλις δύο χρόνια μετά την απόφαση της αμερικανικής μάρκας να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής στη γηραιά ήπειρο. Μάλιστα, αυτό θα είχε γίνει νωρίτερα αν δεν είχαν υπάρξει καθυστερήσεις σε διάφορα στάδια όπως στην αδειοδότηση.

Tesla

Η Ευρώπη αποκτά το δικό της Gigafactory

Το νέο Gigafactory βρίσκεται στη Γερμανία, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Βερολίνο. Έτσι, εκτός από τον Elon Musk στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο σημαντική είναι για τη χώρα η παρουσία της μάρκας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πλέον τα αυτοκίνητα που προορίζονται για τος ευρωπαϊκές αγορές θα κατασκευάζονται σε αυτό το εργοστάσιο και όχι σε εκείνο της Σανγκάης, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Εγκαίνια για το Gigafactory στο Βερολίνο – Πόσα αυτοκίνητα κατασκευάζει

Αφορμή για χορό

Κομμάτι της διαδικασίας των εγκαινίων του νέου εργοστασίου αποτέλεσε και η έξοδος των πρώτων αυτοκινήτων από τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής, τα οποία ήταν 30 Model Y. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους ήταν καλεσμένοι στην εκδήλωση παραλαμβάνοντας έτσι άμεσα τα αυτοκίνητά τους.

Σε κάποια στιγμή και με τη μουσική να παίζει δυνατά στο χώρο, ο Elon Musk έχει αρχίσει να χορεύει, όντας εμφανώς ικανοποιημένος που πέτυχε το στόχο του και μάλιστα τόσο γρήγορα, παρά τις δυσκολίες.

Δείτε το σχετικό video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...