Ελληνική αγορά: Ποια είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία;

Τα δεδομένα των δύο πρώτων μηνών του 2022 βγάζουν ξεκάθαρο… νικητή στις προτιμήσεις των Ελλήνων αγοραστών. Θα παραμείνει έτσι σε όλο το έτος, άραγε;

  • -
  • -

Αν και οι αντιπροσωπείες «δυσκολεύονται» να παραδώσουν νέα αυτοκίνητα λόγω του παγκόσμιου προβλήματος διαθεσιμότητας, ταξινομήθηκαν αρκετά οχήματα κατά το πρώτο δίμηνο του έτους. Πρόκειται για 14.026 επιβατικά, 1.334 φορτηγά (ελαφρά και βαρέα) όπως και 15 λεωφορεία. Τα νούμερα είναι ελαφρώς πεσμένα σε σύγκριση με του 2021 (πολύ πεσμένα για τα λεωφορεία) αλλά το φαινόμενο δικαιολογείται από την αναμονή πολλών μηνών που βιώνουν οι περισσότεροι αγοραστές.

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες κατηγορίες

Αφού είπαμε πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν, ας δούμε και ποιες κατηγορίες είναι οι δημοφιλέστερες. Η πρωτιά ανήκει ξεκάθαρα στα B-SUV. Κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους κατέκτησαν το 29,8% του μεριδίου αγοράς, ποσοστό μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη κλάση οχημάτων.

Δείτε ακόμη: Υβριδικά B-SUV: Suzuki Vitara ή Toyota Yaris Cross;

Τα μεγαλύτερα C-SUV ακολουθούν με 23,9%, ενώ τα επιβατικά κατηγορίας Β (supermini) κλείνουν την τρίτη θέση με 22,5%. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τα επιβατικά κατηγορίας C (μικρομεσαία) και επιβατικά κατηγορίας Α (mini πόλης) με 9,3% και 7,4% αντίστοιχα.

Τι καύσιμο προτίμησαν οι Έλληνες;

Στο κομμάτι των κινητήρων και καυσίμων, για ακόμη μια φορά η βενζίνη κυριαρχεί με 48,6%. Το ποσοστό διατηρείται σταθερά σε υψηλά νούμερα, ενώ η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή είναι τα αυτοφορτιζόμενα full υβριδικά (HEV) με 22,1%. Το diesel βρίσκεται στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας 21,6%, ενώ από εκεί και πέρα, τα επαναφορτιζόμενα (Plug-In υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα) βρίσκονται στο 5%. Φυσικό αέριο (αμιγώς ή διπλού καυσίμου) και υγραέριο (αμιγώς ή διπλού καυσίμου) συγκέντρωσαν από 1,5% και 1,1% αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...