Suzuki Vitara vs Toyota Yaris Cross: Δείτε τι ψηφίσατε

Σφαγή! Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα των δύο -δημοφιλέστατων όπως αποδείχθηκε- υβριδικών SUV.

  • -
  • -

Οι μάχες σώμα με σώμα είναι παραδοσιακά αυτές που αρέσουν περισσότερο στο κοινό. Η καθολική επικράτηση ενός «παίκτη» δεν προσφέρει το απαιτούμενο θέαμα, ενώ δεν κρατά την αγωνία μέχρι το τέλος. Κάπως έτσι αισθανθήκαμε όταν είδαμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σας ανάμεσα στο Suzuki Vitara και το Toyota Yaris Cross.

Αμφότερα με full hybrid τεχνολογία, 1.500άρηδες ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης και συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος στους 116 ίππους. Τα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ κοντά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα απέχει παρασάγγας. Τι εννοούμε; Αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο AGS για το Suzuki, αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT για το Toyota.

Τετρακίνηση με κεντρικό άξονα και διαφορικά για το Suzuki (προαιρετικά), τετρακίνηση με δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, χωρίς κεντρικό και χωρίς διαφορικά για το Toyota (προαιρετικά). Δύο επιλογές που μπορούν να προσφέρουν παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Σε ο,τι αφορά τις τιμές πάντως, το Toyota Yaris Cross κερδίζει την κούρσα, με 23.230€ για το πιο προσιτό υβριδικό μοντέλο (25.580€ το Vitara), όμως η κατάσταση ανατρέπεται στις τετρακίνητες επιλογές, γέρνοντας οριακά υπέρ του μοντέλου της Suzuki, καθώς το Yaris Cross κοστίζει 28.970€, έναντι 28.380€ για το Vitara.

Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;

Τα δύο ιαπωνικά B-SUV με υβριδική τεχνολογία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή. Νικητής είναι το Toyota Yaris Cross, όμως… στο νήμα. Συγκέντρωσε με το μέρος του το 54% των ψήφων, με το Suzuki Vitara να παίρνει το υπόλοιπο 46%. Έτσι λοιπόν, έχουμε νικητή, αλλά με ένα από τα πιο οριακά αποτελέσματα που έχουμε δει στις σώμα με σώμα αναμετρήσεις του GOCAR.

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, αυτά ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...