Μια διαφορετική οθόνη αφής: Η DS Smart Touch της DS 4 [video]

Η νέα DS 4 φέρνει μαζί της μία ολοκαίνουρια οθόνη, με την οποία η γαλλική μάρκα υπόσχεται να κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή.

  • -
  • -

Σε γενικές γραμμές οι στατιστικές αναφέρουν ότι η προσθήκη πολλών οθονών στα σύγχρονα αυτοκίνητα, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη συγκέντρωσης του οδηγού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για το χειρισμό τους, όποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ίσως χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο για λίγα δευτερόλεπτα, με τον κίνδυνο να προκύψει κάποιο απρόοπτο σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η DS Automobiles αναγνωρίζοντας το πρόβλημα προσπαθεί με τη νέα DS 4 να δώσει λύση. Αρχικά μπορεί να φαίνεται παράδοξο ότι το κάνει προσθέτοντας ακόμα μία οθόνη. Ωστόσο, οι Γάλλοι σκέφτηκαν με εναλλακτικό τρόπο και η χρήση της DS Smart Touch είναι τόσο διαφορετική από τα συνηθισμένα, ώστε τελικά να μειώνει την απόσπαση του οδηγού.

Σε μεγάλο ποσοστό λειτουργεί ως μία επιφάνεια αφής, ώστε ο χρήστης να πλοηγείται σε κάποιες προεπιλογές του μενού χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσει το δάχτυλό του επάνω στην κεντρική οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η απαίτηση για ακρίβεια στην τοποθέτηση του δαχτύλου, ενώ είναι λιγότερη και η απόσταση. Συνήθως η χρήση της κεντρικής οθόνης απαιτεί από τον οδηγό να μετακινηθεί, έστω και μερικά εκατοστά. Αντίθετα, η DS Smart Touch βρίσκεται στην κονσόλα ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, οπότε ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι τη χειρίζεται χωρίς να μετακινηθεί καθόλου.

Εκτός από την πλοήγηση στις προεπιλογές, ο χρήστης της DS Smart Touch μπορεί να πραγματοποιήσει και μια σειρά άλλων ενεργειών. Ανάμεσα σε αυτές είναι το zoom in και zoom out με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε στα κινητά μας (απομακρύνοντας ή φέρνοντας κοντά, αντίστοιχα, τα δάχτυλα), μπορούμε με ένα νεύμα να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε μια κλήση, ενώ μπορεί να αναγνωρίσει και κείμενο που γράφουμε με το χέρι. Έτσι, όταν θέλουμε να περάσουμε κάποια διεύθυνση στο σύστημα πλοήγησης δε χρειάζεται να πατάμε τα γράμματα ένα-ένα στην κεντρική οθόνη, αλλά την περνάμε χειρόγραφα στην DS Smart Touch οθόνη.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο DS4

Σταδιακά η DS θα εξελίσσει τη νέα οθόνη και θα προσθέτει επιπλέον λειτουργίες σε αυτή, με αναβαθμίσεις λογισμικού οι οποίες θα φτάνουν στο αυτοκίνητο μέσω internet.

DS-Smart-Touch

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...