Ποιο είναι το πιο μακρύ αυτοκίνητο στον κόσμο;

Πόσα μέτρα μήκος πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο για να γίνει το μακρύτερο, κατακτώντας το αντίστοιχο Ρεκόρ Guinness;

  • -
  • -

American Dream ονομάζεται το πιο μακρύ αυτοκίνητο του κόσμου και δύσκολα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποιο πιο ταιριαστό όνομα, καθώς όλη του η εμφάνιση «ξεχειλίζει» από αμερικανική νοοτροπία και τρόπο σκέψης.

Το American Dream είναι πρακτικά μία τεράστια λιμουζίνα η οποία μοιάζει με εκείνες που βλέπουμε σε ταινίες του Hollywood, αλλά με πολλές φορές μεγαλύτερο μήκος. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε τη ζωή του ως μία Cadillac Eldorado του 1976, όμως στην πορεία μεγάλωσε πάρα πολύ, φτάνοντας σε σημείο να μη θυμίζει σχεδόν καθόλου το μοντέλο που ήταν στην αρχή.

Μακρύτερο αυτοκίνητο

Η αρχική τροποποίηση του οχήματος έγινε το 1986. Στη συνέχεια τα χρόνια πέρασαν όμως δεν υπήρξε η ανάλογη περιποίηση, οπότε είχε αρχίσει να γίνεται εμφανής η φθορά. Τελικά το 2019 ένας συλλέκτης, ο Michael Dezer, το αγόρασε και αποφάσισε να το επαναφέρει στην πρότερη δόξα του. Για την πλήρη αποκατάσταση χρειάστηκε να πληρώσει πάνω από 250.000 δολάρια, όμως ο ίδιος είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Τι μήκος έχει το μακρύτερο αυτοκίνητο του κόσμου

Φυσικά αυτό που ξεχωρίζει επάνω του είναι το μήκος, αφού η απόσταση που χωρίζει τη μία άκρη από την άλλη φτάνει τα 30,48 μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνάει οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο πάνω στον πλανήτη Γη. Ωστόσο, το μήκος δεν είναι το μόνο άξιο αναφοράς χαρακτηριστικό αυτής της ατελείωτης λιμουζίνας.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ Guinness: Αυτό είναι το μεγαλύτερο parking του κόσμου

Το εντυπωσιακό όχημα διαθέτει 26 τροχούς, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 75 άτομα στην καμπίνα, με τις παροχές να είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε συνηθίσει. Το αυτοκίνητο διαθέτει πισίνα, τζακούζι, γήπεδο για mini golf, στρώμα με νερό αλλά και μπιλιάρδο. Επιπλέον των παραπάνω, στο American Dream μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο καθώς διαθέτει ελικοδρόμιο το οποίο μπορεί να αντέξει βάρος που ξεπερνάει τα 2.200 κιλά.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό για την κίνηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου απαιτείται ιδιαίτερα αυξημένη ισχύς. Γι’ αυτό το λόγο το American Dream διαθέτει δύο V8 κινητήρες, έναν μπροστά και έναν πίσω. Βέβαια, το μήκος του αυτοκινήτου είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την κίνησή του σε δημόσιους δρόμους, οπότε προορίζεται να λειτουργεί κυρίως ως αξιοθέατο.

Θα θέλατε να κάνετε μια βόλτα με το American Dream;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...