Ferrari 812 Superfast: Κατάλληλη για κάθε ηλικία [video]

Ως γνωστόν, η απόλαυση ενός συμβόλου της αυτοκίνησης δεν έχει όριο ηλικίας και εδώ, έχουμε ένα… βροντερό παράδειγμα. Όσο βροντερή είναι η εκκίνηση ενός V12 της Ferrari!

  • -
  • -

Σύμφωνοι, οι περισσότεροι θα εντυπωσιαστούν στη θέα μιας Ferrari με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην καμπίνα της. Μάλιστα, όχι μιας παλιάς Ferrari αλλά μιας σύγχρονης 812 Superfast! Αυτό αποδεικνύει ότι το «μικρόβιο» της αυτοκίνησης δεν γίνεται να σε εγκαταλείψει, ειδικότερα αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσεις τα τετράτροχα που σου αρέσουν. Στο Βέλγιο λοιπόν, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων παραδίδουν σεμινάρια απόλαυσης της ζωής.

Εντοπίστηκαν να μπαίνουν μέσα σε μια μπλε Ferrari 812 Superfast και όπως είναι λογικό, περαστικοί έβγαλαν το κινητό τους τηλέφωνο για να απαθανατίσουν σε βίντεο τη στιγμή. Ο κύριος που κάθεται στη θέση του οδηγού προφανώς αντιλήφθηκε την ύπαρξη της κάμερας και θέλησε να ανταμείψει τον κόσμο για το ενδιαφέρον του, εκκινώντας την πανέμορφη Ferrari επιλέγοντας κάποιο από τα σπορ προγράμματα λειτουργίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πήρε μπροστά με τα κλαπέτα της εξάτμισης ανοικτά και ο ήχος του V12 τάραξε για λίγο την ήσυχη γειτονιά.

Η μελωδία του ατμοσφαιρικού κινητήρα αρκεί για να σου δώσει… πολλά χρόνια ζωής αν οδηγείς το αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση, για αυτό οι δύο ηλικιωμένοι ελπίζουμε να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να απολαμβάνουν -μεταξύ άλλων- το καταπληκτικό αυτοκίνητό τους. Να πούμε ότι ο κινητήρας της Ferrari 812 Superfast είναι ένας V12 των 6.5 λίτρων με απόδοση 800 ίππων και 720 Nm ροπής. «Γυρίζει» μέχρι τις 8.900 rpm παράγοντας συγκλονιστικό ήχο, αλλά και αντίστοιχες επιδόσεις, με 0-100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 340 km/h! Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, με μπλοκέ διαφορικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...