Τα νέα Opel Crossland και Insignia θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά

Η γερμανική μάρκα στοχεύει σε μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα πριν το τέλος της δεκαετίας

  • -
  • -

Ιδιαίτερα αισιόδοξο φαίνεται το πλάνο της Opel, στο δρόμο προς την πλήρως ηλεκτρική εποχή, με την γερμανική μάρκα να στοχεύει σε μία ολοκληρωτική γκάμα μηδενικών ρύπων έως το 2028. Μέχρι να φτάσει όμως σε αυτό το στάδιο, ο κατάλογος με τα μοντέλα θα έχει εμπλουτιστεί με μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για το κάθε ένα, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Η αρχή έχει ήδη γίνει με μοντέλα όπως το Corsa-e και το Mokka-e, ενώ σύντομα θα δούμε και από κοντά τα νέα Astra και Grandland σε plug-in hybrid μορφή.

Στον δρόμο προς την αμιγώς ηλεκτρική εποχή, ανάμεσα στα μοντέλα που περιμένουμε να δούμε βρίσκονται και οι διάδοχη των Crossland και Insignia, τα οποία στην επόμενη τους γενιά θα παρουσιαστούν ως ηλεκτρικά. Σε διαδικασία εξέλιξης βρίσκεται και η μηδενικών ρύπων αναγέννηση του θρυλικού Manta, το οποίο αναμένεται μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων δυστυχώς οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι ακόμη αρκετά περιορισμένες, αλλά κάποιες φήμες που κυκλοφορούν φαίνονται πολλά υποσχόμενες. Η αυτονομία υπολογίζεται πως θα είναι τουλάχιστον 500 km και θα αγγίζει ακόμη και τα 800 km σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ η ταχύτητα φόρτισης θα μπορούσε να φτάσει και τα 32 km αυτονομίας ανά λεπτό φόρτισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...