H Chevrolet αγοράζει κινητήρα Ferrari για να μάθει να τον φτιάχνει!

Μπορεί να νομίζαμε ότι οι Αμερικανοί είναι αυθεντίες στους V8 κινητήρες, όμως φαίνεται ότι θα πρέπει να πάμε στην Ιταλία για να βρούμε τον «βασιλιά».

  • -
  • -

Συνήθως όταν η κουβέντα έρχεται σε κινητήρες με πολλούς κυλίνδρους και ειδικά σε V8, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει σε αμερικανικές μάρκες και μοντέλα, καθώς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν χτίσει παράδοση σε αυτού του είδους τα μοτέρ.

Ωστόσο κατά την ανάπτυξη της τελευταίας γενιάς της Corvette Z06, αυτής με την κωδική ονομασία C8, η Chevrolet συνειδητοποίησε ότι οι γνώσεις που είχαν οι μηχανικοί της μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν αρκετές ώστε ο κινητήρας να κάνει το επόμενο βήμα.

Προκειμένου να βρει τη λύση σκέφτηκε να πάρει μαθήματα από τη Ferrari, μία εταιρεία κατασκευής supercars η οποία έχει επίσης πολύ μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους κινητήρια σύνολα. Μάλιστα αυτή η εμπειρία δεν προέρχεται μόνο από το τμήμα των αυτοκινήτων παραγωγής, αλλά και από εκείνο της Formula 1.Οι V8 έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στην ιστορία του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος του κόσμου, με την τελευταία να είναι από το 2006 μέχρι και το 2013.

Μπορεί στη Chevrolet να ήθελαν τη βοήθεια των Ιταλών, όμως δεν πήγαν να τη ζητήσουν ευθέως. Αντίθετα, σκέφτηκαν κάτι εντελώς διαφορετικό. Μπήκαν στο eBay και αγόρασαν τον κινητήρα από μία κατεστραμμένη 458 Italia, δίνοντας για αυτό το σκοπό 25.000 δολάρια.

Δείτε ακόμη: Πως ακούγεται ένας V8 10,35 λίτρων με 1000 ίππους; [video]

Πρόκειται για ατμοσφαιρικό σύνολο 4.5 λίτρων το οποίο αποδίδει 570 ίππους. Ωστόσο δεν είναι η ισχύς εκείνο που ήθελαν να μελετήσουν οι μηχανικοί της, αλλά δύο άλλα χαρακτηριστικά. Το όριο περιστροφής που φτάνει το εντυπωσιακότατο νούμερο των 9.000 σ.α.λ. και το γεγονός ότι έχει επίπεδο στροφαλοφόρο άξονα. Τα παραπάνω δύο στοιχεία κάνουν τον κινητήρα της Ferrari να έχει μεγάλη ένταση, αλλά και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Μπορεί στη Chevrolet να έχουν εμπειρία σε V8 σύνολα, όμως όχι σε τόσο μεγάλους ρυθμούς περιστροφής. Μετά από τα μαθήματα που πήραν από τον κινητήρα της Ferrari αυτό άλλαξε. Ο V8 κινητήρας των 5.5 λίτρων που κινεί τη νέα Corvette αποδίδει 670 ίππους και αγγίζει τις 8.600 σ.α.λ., ενώ ο ήχος του είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με όσα μας έχει συνηθίσει η εταιρεία.

Δείτε το video και πείτε μας. Ακούτε την ομοιότητα; Ποιο μοτέρ σας αρέσει περισσότερο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...