Ποιο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φορά ελαστικά χωρίς αέρα της Michelin; (video)

Μετά από πολλές δοκιμές, η Michelin έβγαλε στην παραγωγή τα ελαστικά χωρίς αέρα και αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα τα «φορέσει».

  • -
  • -
Ποιο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φορά ελαστικά χωρίς αέρα της Michelin; (video)

Η τεχνολογία προχωράει, το ίδιο και η εξέλιξη στα ελαστικά αυτοκινήτων. Μελλοντικά ίσως να μη χρειάζονται αέρα για να δουλεύουν και το Chevrolet Bolt θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα τα φορέσει! Το ελαστικό αυτό προέρχεται από τη Michelin και είναι το πρώτο του είδους του που βγαίνει κανονικά στην αγορά. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, έχει την ιδιότητα να μην κλατάρει και ονομάζεται Uptis, από το “Unique Punctureproof Tire System”.

Ο λόγος που θα φορεθεί για πρώτη φορά στο Chevrolet Bolt είναι ότι η Michelin εξέλιξε το συγκεκριμένο ελαστικό σε συνεργασία με τη General Motors. Οι δοκιμές κράτησαν δέκα χρόνια μέχρι να τελειοποιηθεί και όπως βλέπουμε, υιοθετεί μια τεχνολογία πολλαπλών στρωμάτων αντί του αέρα στο εσωτερικό του. Κατασκευάζεται από ένα κράμα καουτσούκ και γυαλιού, ενώ το πλεονέκτημά του -εκτός ότι δεν σκάει- είναι ότι η διάρκεια ζωής του είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα συμβατικό ελαστικό.

Δείτε ακόμη: Τι ελαστικά φοράει η Alfa Romeo Tonale;

Έως και τρεις φορές περισσότερο θα αντέχει το ελαστικό χωρίς αέρα, σε σύγκριση με τα ελαστικά που γνωρίζουμε σήμερα. Επιπλέον, η Michelin λέει ότι το πέλμα θα μπορεί να έχει καλοκαιρινή χάραξη ή χειμερινή, για χρήση σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Η εταιρεία δεν παραλείπει να τονίσει ότι η αυξημένη διάρκεια ζωής του νέου της ελαστικού, αλλά και η ανθεκτικότητά του βοηθούν στην επίτευξη ενός οικολογικού χαρακτήρα, αφού χρειάζονται αντικατάσταση σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...