Ηλεκτρικά πόλης: smart Forfour ή Fiat 500; - Ποιο διαλέγεις;

Compact διαστάσεις, μοντέρνα εμφάνιση και χαμηλό κόστος απόκτησης

  • -
  • -

Τα νέα, αυξημένα προνόμια του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δημιούργησαν συμφέρουσες ηλεκτρικές προτάσεις σε διάφορες κατηγορίες. Η διασημότερη ίσως, είναι αυτή των αυτοκινήτων πόλης, με τις χαμηλές τιμές να κάνουν ακόμη πιο δελεαστική την μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή. Με το αστικό περιβάλλον να είναι αυτό που δημιουργεί και το χαμηλότερο άγχος στον τομέα της αυτονομίας, ξαφνικά έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, με κόστος λίγο πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Δύο αρκετά ταιριαστές μεταξύ τους είναι αυτές των smart forfour και Fiat 500. Τα δύο στιλάτα ηλεκτρικά μοντέλα προσφέρουν χώρους για τέσσερις, μετακινήσεις μηδενικών ρύπων και compact διαστάσεις για να μην δυσκολευτείτε ποτέ μέσα στα στενά της πόλης.

Πατήστε πάνω στο όνομα ή την φωτογραφία του κάθε μοντέλου για να δείτε αναλυτικά στοιχεία τεχνικών χαρακτηριστικών, επιδόσεων κι εξοπλισμού και στην συνέχεια ψηφίστε αυτό που προτιμάτε στο poll που ακολουθεί.

smart forfour

forfour

Το smart EQ forfour είναι το πιο οικονομικό εκ των δύο, με την τιμή του μετά την εφαρμογή της επιδότησης να πέφτει στις 20.240 ευρώ! Κίνηση στο μικρό τετράπορτο δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 82 ίππων και 160 Nm ροπής, με τις μπαταρίες του συστήματος να βρίσκονται στο δάπεδο με χωρητικότητα 17,6 kWh. Η μέγιστη ταχύτητά  ανέρχεται στα 130 km/h, ενώ η αυτονομία κίνησης φτάνει περίπου τα 126 km σε κύκλο WLTP.

 

Fiat 500

500

Το ιταλικό μοντέλο στην έκδοση Red με την μικρή μπαταρία των 23,65 kWh (υπάρχει και μεγαλύτερη 42 kWh), μετά την εφαρμογή των προνομίων του προγράμματος, κοστίζει μόλις 21.150 ευρώ! Μπορεί να είναι λίγο περισσότερα σε σχέση με το smart, εδώ όμως έχουμε έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων και αυτονομία που αγγίζει τα 180 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...