Οδική βοήθεια: Οι 4 άγνωστες υπηρεσίες της που σε ξελασπώνουν

Οι περισσότεροι πληρώνουμε έξτρα οδική βοήθεια στο ασφαλιστικό μας πακέτο, οπότε ας γνωρίσουμε και όλα τα προνόμια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

  • -
  • -

Όταν σκεφτόμαστε τις λέξεις «οδική βοήθεια» αυτόματα δημιουργούμε στο μυαλό μας την εικόνα ενός ακινητοποιημένου αυτοκινήτου με ανοικτό καπό και τον οδηγό να μιλά αγχωμένος στο τηλέφωνο. Πράγματι, την οδική βοήθεια τη χρησιμοποιείς όταν προκύψει μια «στραβή» και το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί. Ωστόσο αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι η οδική μας βοήθεια θα μας… βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. Δεν επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, δηλαδή.

Οι 4 υπηρεσίες που δεν ήξερες ότι σου προσφέρει η οδική βοήθεια

  1. Σας φέρνει καύσιμα αν έχετε μείνει. Σε αρκετούς έχει συμβεί από λάθος προγραμματισμό, κακή εκτίμηση απόστασης ή… κακές συγκυρίες να μείνουν από καύσιμο, όμως δεν χρειάζεται να περπατήσετε χιλιόμετρα με το μπιτόνι στο χέρι, ούτε να υποχρεωθείτε σε κάποιον να σας φέρει ένα δοχείο. Απλώς θα τηλεφωνήσετε στην οδική σας βοήθεια, θα τους πείτε το είδος του καυσίμου που καίει το αυτοκίνητό σας και θα σας φέρουν εκείνοι ένα μπιτόνι για να εξυπηρετηθείτε μέχρι να φτάσετε στο πλησιέστερο πρατήριο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα μεταφέρουν το όχημά σας στο πρατήριο.
  2. Σας αλλάζει ένα κλαταρισμένο λάστιχο. Δεν εννοούμε μόνο τη μεταφορά προς βουλκανιζατέρ αν το όχημα δεν διαθέτει ρεζέρβα, αλλά και αλλαγή ελαστικού στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε να το κάνετε μόνοι σας. Οπότε, αν σας σκάσει το λάστιχο, το αυτοκίνητο έχει ρεζέρβα αλλά δεν έχετε εμπειρία στο να την τοποθετήσετε, το πρόβλημά σας θα λυθεί με ένα τηλεφώνημα στην οδική σας βοήθεια.
  3. Σας φέρνει άλλο κλειδί αν χάσετε τα κλειδιά σας. Πρόκειται για μια άσχημη και αγχωτική εμπειρία, να χάσετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου ενώ είστε μακριά από το σπίτι ή να τα κλειδώσετε με κάποιο τρόπο μέσα στο όχημα. Η οδική σας βοήθεια όμως, έχει τη λύση και για αυτή την περίπτωση! Αν βρίσκεστε εντός μιας λογικής απόστασης (περίπου 25 χιλιομέτρων) από το μέρος που βρίσκεται το δεύτερο κλειδί του οχήματος, τότε σας το φέρνουν οι ίδιοι. Αν είστε πιο μακριά, τότε θα σας μεταφέρουν το αυτοκίνητο σε συνεργείο ή κλειδαρά.
  4. Καλύπτει τα έξοδα επιστροφής αν «μείνετε» μακριά από το σπίτι. Οι βλάβες δεν γνωρίζουν από τοποθεσίες και το αυτοκίνητο μπορεί να χαλάσει σε κάποιο ταξίδι ή μια εκδρομή. Εδώ αναλαμβάνει δράση η οδική βοήθεια και μπορεί να μεταφέρει το αυτοκίνητο σε συνεργείο της επιλογής σας, στον τόπο μόνιμης κατοικίας σας. Μέχρι εδώ ΟΚ, το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η οδική βοήθεια θα μεταφέρει το όχημα και εξασφαλίζει εισιτήρια επιστροφής με λεωφορείο ή τρένο για όλους τους επιβάτες, καλύπτοντας τα έξοδα μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό (συνήθως 100-120€).

Δείτε ακόμη Μικτή ασφάλεια: Πόσο κοστίζει και γιατί να την επιλέξω;

Πώς γνωρίζω αν έχω οδική βοήθεια;

Όταν επιλέγουμε ασφάλεια αυτοκινήτου, μια από τις πιο συνηθισμένες -και απαραίτητες- καλύψεις είναι αυτή της οδικής βοήθειας. Σε περίπτωση λοιπόν που ασφαλίσατε μόνος σας το αυτοκίνητο online, γνωρίζετε αν επιλέξατε το συγκεκριμένο, προαιρετικό πεδίο. Στα πιο πολλά πακέτα όμως, συμπεριλαμβάνεται ως στάνταρ επιλογή, εκτός των βασικότερων και πιο φθηνών.

Από την άλλη, αν εμπιστεύεστε κάποιον ασφαλιστή για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, τότε σας έχει ρωτήσει αν θέλετε να το συμπεριλάβετε στο πακέτο του ασφαλιστηρίου. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μην σας έχει ρωτήσει, είναι αν του έχετε πει να σας βρει το φθηνότερο δυνατό πακέτο ασφάλισης.

Εκεί, καταλαβαίνει ότι η προτεραιότητά σας είναι το χαμηλό κόστος, συνεπώς απέρριψε την έξτρα επιλογή. O πιο εύκολος τρόπος για να δείτε αν καλύπτεστε από οδική βοήθεια είναι να διαβάσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Εκεί αναγράφονται ξεκάθαρα όλες οι καλύψεις, μαζί με τις αναλυτικές χρεώσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...