Στιλάτο ηλεκτρικό με αυτονομία έως 240 km και τιμή 20.000 ευρώ – Ποιο είναι;

Τα μεγαλύτερα προνόμια του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αναζωογονούν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά

  • -
  • -

Ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει κάποιον σήμερα από το να αγοράσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην χώρα μας, είναι η τιμή. Με κόστη που συνήθως υπερβαίνουν κατά πολύ την τιμή ενός αντίστοιχου μοντέλου της ίδιας κατηγορίας που χρησιμοποιεί θερμικό κινητήρα, πολλοί εύλογα θεωρούν την ηλεκτροκίνηση, «τεχνολογία πολυτελείας».

Αυτό όμως ήρθαν αν αλλάξουν τα ανανεωμένα, μεγαλύτερα προνόμια του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για το 2022, με την αύξηση στην κρατική επιδότηση να κατεβάζει αρκετά τις τιμές από ηλεκτρικά που υπό άλλες συνθήκες θα έμοιαζαν απαγορευτικά. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα ακριβώς αυτού αποτελεί και το μοντέλο που έχουμε επιλέξει σήμερα.

Μικρό για να ελίσσεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στα στενά της πόλης, αλλά με στιλάτη και εντυπωσιακή εμφάνιση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Η μπαταρία των 23,65 kWh χαρίζει αυτονομία της τάξης των 180 km η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 240 km σε αστικές συνθήκες, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 95 PS και 220 Nm.

Το κόστος για όλα αυτά; Χωρίς την εφαρμογή κάποιας έκπτωσης το όχημα αγγίζει τις 27.900 ευρώ. Χάρη όμως στα νέα προνόμια η τιμή του λιλιπούτειου FIAT 500 Red Edition πέφτει στις 21.150 ευρώ, ενώ υπολογίζοντας και το όφελος απόσυρσης φτάνει τις 20.150 ευρώ! Δηλαδή 7.750 λιγότερα απ’ όσο κόστιζε αρχικά!

Να σημειωθεί πως η μπαταρία των 23,65 kWh με την οποία εξοπλίζεται το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί την μικρότερη της γκάμας, καθώς οι επόμενες εκδόσεις διαθέτουν μπαταρία 42 kWh, η οποία αυξάνει την αυτονομία στα 320 km σε μεικτές συνθήκες και στα 460 km για μετακινήσεις εντός πόλης. Συνδυάζεται μάλιστα με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 118 ίππων και 220 Nm.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για το 500 των 21.150 ευρώ. Παράλληλα, κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε όλη την διαθέσιμη γκάμα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου FIAT 500 με το hatchback αμάξωμα.

500e

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...