Στο στόχαστρο της αστυνομίας ο οδηγός της Bugatti Chiron που έπιασε τα 414 km/h

Αυτό που συνέβη στην Autobahn με τον Τσέχο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και της γερμανικής κυβέρνησης.

  • -
  • -

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Radim Passer ανέβασε ένα βίντεο στο youtube, το οποίο έγινε θέμα σε όλο τον κόσμο. Ο Τσέχος επιχειρηματίας μπήκε σε ένα κομμάτι της Autobahn, όπου τα όρια ταχύτητας είναι ελεύθερα και ανέπτυξε ταχύτητα 414 km/h με την πανίσχυρη Bugatti Chiron.

Ο 58χρονος μπορεί να μην παραβίασε τα όρια με βάση το γράμμα του νόμου, ωστόσο, το θέμα προκάλεσε σάλο στη Γερμανία, καθώς η ταχύτητα ήταν πράγματι ιλιγγιώδη και θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σοβαρό ατύχημα. Η αντιπολίτευση, οργανισμοί και ειδικοί που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια επανάφεραν το θέμα των ορίων ταχύτητας στους φημισμένους αυτοκινητόδρομους της χώρας, με το υπουργείο Μεταφορών να βγάζει ανακοίνωση, καταδικάζοντας το γεγονός.

autobahn1

Ο Τσέχος βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς έθεσε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, παρότι την ώρα που βγήκε για το δικό του ρεκόρ, κυκλοφορούσαν ελάχιστα οχήματα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι μπορεί να μην υπάρχουν όρια ταχύτητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίζει, να ενοχλεί και να οδηγεί επικίνδυνα. Με βάση τον γερμανικό ΚΟΚ, η επικίνδυνη οδήγηση απαγορεύεται παντού, ακόμη και στα ελεύθερα κομμάτια της Autobahn. Ο νόμος ορίζει ότι οι οδηγοί μπορούν να οδηγούν τόσο γρήγορα, όσο το όχημά τους να είναι συνεχώς υπό τον έλεγχό τους.

autobahn2

Ο κύριος Passer ισχυρίζεται πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα, επέλεξε ένα τμήμα με τεράστια ευθεία και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, την ώρα που η κίνηση ήταν η ελάχιστη, ενώ διέθετε και ομάδα υποστήριξης. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών και η αστυνομία τον έχουν βάλει στο στόχαστρο ωστόσο, θεωρώντας πως η πράξη του δεν δικαιολογείται.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος κύριος δεν το έκανε αυτό πρώτη φορά. Το 2015 είχε επισκεφθεί ξανά τον αυτοκινητόδρομο Α2 της Autobahn, κοντά στο Wittenberg, πιάνοντας με μια Bugatti Veyron ταχύτητα 402,5 km/h. Τότε δεν τον είχε ενοχλήσει κανείς.

Δείτε το video




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...