Έσπασε ρεκόρ πωλήσεων η Ferrari το 2021 – Γέμισε με χρήμα τα ταμεία της

Πρωτόγνωρη ζήτηση γνωρίζουν τα μοντέλα της Ferrari, με την εταιρεία να σπάει τα ρεκόρ πωλήσεων και βέβαια, να αυξάνει σημαντικά τα έσοδά της.

  • -
  • -

Η θέα μιας Ferrari στο δρόμο πάντα μαγνητίζει το βλέμμα των περαστικών. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιβλητική παρουσία ενός supercar μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά και γιατί δεν είναι κάτι συνηθισμένο, τουλάχιστον στα περισσότερα μέρη του κόσμου. H Ferrari πάντως, δηλώνει ότι οι πωλήσεις της για το 2021 ήταν… άνευ προηγουμένου. Κατάφερε να παραδώσει 11.155 αυτοκίνητα μέσα σε δώδεκα μήνες, αριθμός-ρεκόρ για την εταιρεία από το Μαρανέλο.

Η ανάπτυξη της μάρκας τα τελευταία χρόνια γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, αν σκεφτούμε ότι μόλις το 2019 κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 10.000 αυτοκινήτων σε ένα χρόνο (10.131). Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της σημειώθηκε στην EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) με σύνολο 5.492 αυτοκίνητα, 14% αυξημένα σε σχέση με το 2020. Η Αμερική ακολουθεί στη ζήτηση των Ferrari με 2.831 αυτοκίνητα (22% πάνω σε σχέση με πέρυσι).

ferrari 812 superfast

Ρίχνοντας μια… βαθύτερη ματιά στα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Ferrari, τα μοντέλα της με τους V8 κινητήρες είναι τα πιο δημοφιλή. Οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 34,6% συγκριτικά με το 2020, την ώρα που τα αυτοκίνητα με τους V12 κινητήρες, είχαν μείωση της ζήτησης κατά 16,1%, πάντα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2020). Η Ferrari αποδίδει το συγκεκριμένο γεγονός στην 812 Superfast, που καταργήθηκε μέσα στο έτος και αποτελούσε μεγάλο μέρος των πωλήσεών της στα V12 μοντέλα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Ferrari δεν δηλώνει μόνο ρεκόρ στις πωλήσεις, αλλά και στα κέρδη της. Η ιταλική φίρμα μπορεί να μην έχει υψηλές πωλήσεις συγκριτικά με μια «κοινή» αυτοκινητοβιομηχανία, όμως έχει πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους σε κάθε αυτοκίνητο που πουλάει, από τα μεγαλύτερα στο χώρο της αυτοκίνησης. Κάπως έτσι λοιπόν, καταλήγουμε ότι το 2021 ήταν ένα εξαιρετικό (από πλευράς εσόδων) έτος για τη Ferrari και είμαστε περίεργοι να δούμε που θα φτάσει, όταν θα παρουσιαστεί και η Purosangue, το πρώτο SUV της θρυλικής μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...