Τεράστια φωτιά στο εργοστάσιο της Skoda – Ζημιές σε χιλιάδες αυτοκίνητα

Ανυπολόγιστες ζημιές προκλήθηκαν σε ένα από τα εργοστάσια της Skoda στην Τσεχία, με τις φλόγες να ξεπηδούν από παντού.

  • -
  • -

Όπως αναφέρουν τα τσεχικά Μέσα Ενημέρωσης, η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε μια από τις εγκαταστάσεις του κεντρικού εργοστασίου της Skoda, στη Mlada Boleslav.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα, καταστρέφοντας ένα πολύ μεγάλο τμήμα των αποθηκών. Περίπου 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα επιχείρησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Κατάφεραν να την περιορίσουν έπειτα από σχεδόν μία ολόκληρη μέρα, αφού πρώτα είχαν γίνει στάχτη και αποκαΐδια χιλιάδες τμήματα αμαξώματος και εξαρτήματα.

skoda fire1

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την εταιρεία, λέγεται πως καταστράφηκαν τα μηχανικά μέρη 16.000 αυτοκινήτων Octavia.

Αυτή ήταν μια από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην Τσεχία, με το κόστος των ζημιών να υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το ευτύχημα είναι πως κανείς άνθρωπος δεν τραυματίστηκε.

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το μέγεθος της καταστροφής κι αν αυτή η φωτιά επηρεάζει την παραγωγή της Octavia, καθώς και τον χρόνο παράδοσης στις αγορές της Ευρώπης.

skoda fire2

Οι Αρχές, σε συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία η οποία διαθέτει ιδιόκτητη πυροσβεστική μονάδα, πραγματοποιούν έρευνα για να διαπιστώσουν από που προκλήθηκε η φωτιά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το εργοστάσιο της τσεχικής μάρκας στη Mlada Boleslav θεωρείται από τα κορυφαία παγκοσμίως. Εκεί, κατασκευάζονται ορισμένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της εταιρείας, όπως τα Octavia και Karoq, καθώς και το ηλεκτρικό Enyaq iV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...