Ένα Toyota iQ που μεταμορφώθηκε σε off road animal!

Χρησιμοποιώντας μέρη από ένα Suzuki Grand Vitara, το συγκεκριμένο Toyota iQ μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε εκτός δρόμου διαδρομή.

  • -
  • -

Πριν από περίπου 13 χρόνια, η Toyota έφερε στην αγορά ένα καινοτόμο μοντέλο πόλης με ξεκάθαρο στόχο το Smart ForTwo. Το Toyota iQ διατηρούσε το μήκος του στα 3 μέτρα αλλά μπορούσε να μεταφέρει 3+1 επιβάτες χάρη στην έξυπνη διαμόρφωση του αμαξώματος και της μικρής του καμπίνας. Η υψηλή τιμή του δεν του επέτρεψε να γίνει εμπορική επιτυχία, όμως κυκλοφόρησαν αρκετά και στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό κάποιος είχε την ιδέα να το μεταμορφώσει σε off road animal. Το επιτυχημένο slogan της Suzuki δεν το χρησιμοποιούμε τυχαία, αφού για να το καταφέρει αυτό, χρησιμοποίησε ένα Grand Vitara. Το πλαίσιο του ιαπωνικού 4x4 κόπηκε κατά 445 χιλιοστά για να χωρέσει κάτω από το μικρό αμάξωμα του Toyota iQ και ο ατμοσφαιρικός V6 των 2.5 λίτρων και των 157 ίππων «σφήνωσε» μέσα στο καπό. Ο δημιουργός του δηλώνει ότι όλα λειτουργούν τέλεια.

Ηλεκτρολογικά, καλοριφέρ, κλιματισμός υπάρχουν κανονικά στο ιδιαίτερο αυτό iQ, ενώ κάποια μέρη της μετάδοσης προέρχονται από Jeep Grand Cherokee. Ακούγεται περίπλοκο -και σίγουρα είναι- όμως σύμφωνα με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το project, στοίχισε περίπου 8.000 δολάρια, μαζί με κάπου στις 90 ώρες προσωπικής εργασίας. Από την ημέρα που κατασκευάστηκε, το αυτοκίνητο έχει καλύψει 8.000 χιλιόμετρα, εντός και εκτός ασφάλτου.

Πλέον το συγκεκριμένο iQ βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, διαθέτει τετρακίνηση, αλλά και ένα lift kit που το «σήκωσε» κατά 7,5 εκατοστά ακόμη από το έδαφος για περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου. Οι τροχοί βρίσκονται ακροβολισμένοι στο αμάξωμα και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής είναι εξαιρετικές λόγω των σχεδόν ανύπαρκτων προβόλων, αλλά και λόγω του «κοντού» μήκους. Στην εξίσωση προσθέστε και τα τεράστια ελαστικά 31 ιντσών της Cooper.

Ο ιδιοκτήτης λέει ότι χρειάστηκε να μεταφέρει το ντεπόζιτο καυσίμων των 57 λίτρων κάτω από το κάθισμα του οδηγού για να χωρέσει, ενώ τοποθέτησε και διάφορα offroad αξεσουάρ, όπως μια μεγάλη μπάρα LED φωτισμού εμπρός. Τέλος, μετονόμασε το αυτοκίνητό του σε Sciuki iQ 4x4. Το Sciuki προέρχεται από τα ονόματα Scion (κάποια μοντέλα της Toyota πουλήθηκαν ως Scion στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά) και Suzuki, λόγω του «δωρητή οργάνων», του Grand Vitara.

Πηγή: carscoops.com

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...