To Honda e ήπιε… Red Bull για τον πρωταθλητή Max Verstappen!

Ο Ολλανδός πιλότος κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2021 και αυτό το Honda e «ντύθηκε» αγωνιστικό προς τιμήν του.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο ξεχωριστά ηλεκτρικά μοντέλα πόλης, είναι το Honda e. Η σχεδίασή του σε κάνει να μην το μπερδεύεις με τίποτα άλλο, ενώ το εσωτερικό με τις… πέντε οθόνες σε ταξιδεύουν στο μέλλον, ακόμη και με τα δεδομένα της σύγχρονης, σημερινής εποχής. Η Honda όμως για το 2021, πέτυχε ένα σημαντικό επίτευγμα. Ο MaxVerstappenτης Red Bull κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1, με τον κινητήρα του μονοθεσίου του να προέρχεται από τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HONDA e ΤΩΝ 154 ΙΠΠΩΝ 

Δεν υπήρχε λοιπόν καλύτερη κίνηση, από το να δημιουργηθεί ένα «ειδικό» Honda e. Και λέμε «ειδικό», επειδή ανεξάρτητος βελτιωτής μετέτρεψε το αυτοκίνητο πόλης σε μια… πολεμική μηχανή, τουλάχιστον στο κομμάτι της εμφάνισης. Το Honda e ήπιε Red Bull λοιπόν και πρήστηκε σε όλο του το αμάξωμα, δείχνοντας άγριο και επιθετικό. Οι τροχοί βγήκαν πιο έξω, φόρεσαν ελαστικά αγωνιστικής χάραξης και τα αεροδυναμικά βοηθήματα βρίσκονται παντού. Αεροτομή στην τρίτη πόρτα, διαχύτης αέρος πίσω, σπόιλερ μπροστά, αλλά και στο πλάι… αυτό το Honda e «φωνάζει» από μακριά την ταυτότητά του.

Για να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωσή του βάφτηκε στα χρώματα του μονοθεσίου που οδηγούσε ο Max Verstappen το 2021, μαζί με τα γραφικά της ομάδας, αλλά και των χορηγών. Εξωτερικά μπορεί να άλλαξε πολύ, όμως στο εσωτερικό, το μοντέλο της Honda έμεινε το ίδιο, όπως και ο κινητήρας. Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για τη «μικρή» ή τη «μεγάλη» έκδοση του e. Στην καλύτερη περίπτωση όμως, το ιδιαίτερο μικρό μοντέλο εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα 154 ίππων και 315 Nm ροπής που στέλνει την ισχύ του στον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας 0-100 km/h σε περίπου 8,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 145 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...