Ανοικτή η Αττική Οδός: Δωρεάν είσοδος μέχρι και την Κυριακή

Η κυκλοφορία στην Αττική Οδό αποκαταστάθηκε πλήρως. Οι οδηγοί μέχρι και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59 δεν θα πληρώνουν διόδια.

  • -
  • -

Έπειτα από το χάος που δημιουργήθηκε στον υποτιθέμενο ασφαλέστερο και πιο προηγμένο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας, η εταιρεία διαχείρισης ανακοίνωσε πως από σήμερα στις 8 το πρωί τέθηκαν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματα της Αττικής Οδού, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.  

Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων.

Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00.

Πώς αποζημιώνομαι για ζημιά από το χιόνι και φυσικές καταστροφές;

Όσο για οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα, η Αττική Οδός ζητά από τους οδηγούς να παρουσιαστούν για να τα παραλάβουν. Σήμερα μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν.

Η υπόθεση αυτή χρήζει πολλών διευκρινίσεων, τόσο για τη διαδικασία όσο και για το πώς θα πιστοποιηθούν οι δικαιούχοι, ιδίως όσοι δεν είχαν πληρώσει στα διόδια ώστε να διαθέτουν οι ίδιοι κάποιο αποδεικτικό.

φωτογραφία: ΕΡΤ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...