Πόσο πούλησε τη Ferrari του ο Kimi Raikkonen;

Πλήρως εξατομικευμένο και με πινελιές που φέρουν την υπογραφή του πρωταθλητή, το ιταλικό supercar φυσιολογικά πουλήθηκε για τόσα χρήματα.

  • -
  • -

Μια ιδιαίτερη έκδοση της F12 tdf έβγαλε προς πώληση ο Kimi Raikkonen, με το αυτοκίνητο να βρίσκει νέο αγοραστή σε ελάχιστο χρόνο. Το supercar της Ferrari είχε παραδοθεί από την ίδια την εταιρεία στον Φινλανδό οδηγό το 2016.

kimi f12 tdf1

Είναι βαμμένο σε μια σπέσιαλ κόκκινη απόχρωση, την ίδια ακριβώς που έφερε και το μονοθέσιο της Scuderia του 2007 με το οποίο ο Raikkonen είχε κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 και αποκλειστικά διακοσμητικά. Ο εξοπλισμός του ιταλικού υπεραυτοκινήτου περιλαμβάνει τα πάντα, τα σπορ καθίσματα είναι καλυμμένα με Alcantara και χειροποίητες κόκκινες ραφές και στα προσκέφαλα αναγράφεται η λέξη «Iceman», η οποία συνόδευε τον 43χρονο πρωταθλητή στις αγωνιστικές πίστες.

Η νέα Ferrari Daytona SP3 είναι ένα όνειρο

Έπειτα από 6 χρόνια περίπου και έχοντας διανύσει μόλις 1.800 km, ο Raikkonen αποφάσισε να αποχωριστεί την Ferrari F12 tdf. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε αμέσως, με τον αγοραστή να προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ για να το κάνει δικό του, δηλαδή σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από την αρχική τιμή.

kimi f12 tdf2

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι από τα κορυφαία V12, με τον ήχο του ατμοσφαιρικού κινητήρα χωρητικότητας 6,3 lt να μαγεύει. Το μοτέρ αποδίδει 780 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 705 Nm στις 6.750 σ.α.λ., χαρίζοντας εκπληκτικές επιδόσεις. Τα πρώτα 100 km/h από στάση επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 sec, τα 0-200 έρχονται σε 7,9΄΄ και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 340 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...