«Το Duster είναι η 911 της Dacia», σύμφωνα με το νέο σχεδιαστή της

Tα μοναδικά κοινά του Dacia Duster με την Porsche 911 είναι ότι αμφότερα διαθέτουν τέσσερις τροχούς και τιμόνι. Τι εννοούσε με την παρομοίωσή του ο νέος σχεδιαστής της Dacia;

  • -
  • -

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Dacia τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα εξέλιξης. Από το πρώτο Duster, αλλά και από τα μικρότερα μοντέλα της (Sandero, Sandero Stepway) δείχνει ότι προσφέρει κορυφαίες value for money επιλογές, οι οποίες έχουν εκτιμηθεί από το αγοραστικό κοινό πολλών χωρών. Η εταιρεία έχει πορευθεί με το σλόγκαν «όλα όσα πραγματικά χρειάζεσαι» και όντως, έτσι είναι καθώς όλοι όσοι επιλέγουν ένα μοντέλο της το κάνουν απολύτως συνειδητά.

Ο Miles Nurnberger εντάχθηκε πολύ πρόσφατα στο δυναμικό της ρουμάνικης μάρκας. Πρόκειται για έναν κορυφαίο σχεδιαστή, που για 14 χρόνια δούλευε στην Aston Martin και έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της, όπως την Valkyrie, αλλά και το πρώτο SUV της, την DBX, που τη βλέπουμε σε ρόλο αυτοκινήτου ασφαλείας στη Formula 1. Ο διάσημος σχεδιαστής σε μια συνέντευξή του στο Top Gear, μίλησε για τη νέα του δουλειά και έκανε διάφορες δηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ DACIA DUSTER LPG

«Το Duster είναι η 911 της Dacia» είπε χαρακτηριστικά. «Όλα όσα πρεσβεύει η Dacia, το πνεύμα της μάρκας, η στιβαρότητα των μοντέλων της, ενσωματώνονται πλήρως στο Duster» συμπλήρωσε. Προφανώς, ο πρώην σχεδιαστής της Aston Martin δεν έκανε σύγκριση της Porsche 911 με το Duster, απλώς είπε ότι το SUV τους έχει τόση σημασία στη δική τους γκάμα, όση έχει και η 911 για την γκάμα της Porsche. Η 911 είναι η πρώτη Porsche που σου έρχεται στο μυαλό, το μοντέλο που χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εταιρεία με το κοινό, την ιστορία και τα επιτεύγματα που τη συνοδεύουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ PORSCHE 911 GT3

Αναλογικά, κάπως έτσι είναι και το Duster για την Dacia. Αποτελεί τη σημαία της μάρκας σε όλα τα επίπεδα και αποτελεί τον απόλυτο εκφραστή της ιδεολογίας της, δηλαδή ενός ανθεκτικού αυτοκινήτου με πολλαπλές ικανότητες, που καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες ενός αγοραστή και παράλληλα διατίθεται σε μια άκρως ανταγωνιστική τιμή. Ο Miles Nurnberger, συνέχισε τις δηλώσεις του και μεταξύ άλλων, είπε ότι «το να σχεδιάζεις αυτοκίνητα για το κοινό έχει τη δική του ευχαρίστηση γιατί βλέπεις τα μοντέλα που σχεδίασες στο δρόμο, μπορείς και να αγοράσεις ένα μόνος σου. Το τελευταίο ήταν προφανώς πολύ πιο δύσκολο στην Aston Martin».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...