Οι 2 παράξενες πινακίδες του ΚΟΚ - 8 στους 10 δεν ξέρουν τι σημαίνουν

Δες τι σημαίνει η κάθε μία από αυτές και ερμήνευσε τις σωστά την επόμενη φορά που θα τις συναντήσεις

  • -
  • -

Τις βλέπουμε καθημερινά στις μετακινήσεις μας στους ελληνικούς δρόμους. Ξέρουμε όμως τι πραγματικά σημαίνουν; Τα σήματα οι περισσότεροι από εμάς τα διαβάσαμε όταν ήρθε η ώρα να δώσουμε για δίπλωμα, πιθανότατα να τα μάθαμε «παπαγαλία» και από τότε, μάλλον έχουν καταχωνιαστεί σε κάποιο συρτάρι του μυαλού μας, χωρίς όμως να θυμόμαστε τι ακριβώς σημαίνουν. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν δεν φρεσκάρουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την μνήμη μας, αλλά που μπορεί να αποβεί καταστροφικό σε περίπτωση που δεν κατανοήσουμε την απεικόνιση της πινακίδας.

Με αυτό το σκεπτικό, βρήκαμε δύο είδη πινακίδων που θα λέγαμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις συναντήσουμε αρκετά συχνά στις διαδρομές μας, αλλά λόγω της ομοιότητας που εμφανίζουν μεταξύ τους, δεν είναι απίθανο να τις μπερδέψουμε. Ποιες είναι αυτές; P46 και Ρ64. Και οι δύο έχουν στρογγυλό σχήμα και αφορούν την απαγόρευση εισόδου σε συγκεκριμένα οχήματα. Ποια είναι αυτά όμως; Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Δείτε ακόμα: Επαγγελματικό δίπλωμα: Τι χρειάζεται για να γίνω οδηγός φορτηγού;


pinakida-kok-r46

 

Ρυθμιστική πινακίδα Ρ46: Aπαγoρεύεται η είσoδoς σε oχήματα πoυ μεταφέρoυν πάνω από oρισμένη πoσότητα ύλες oι oπoίες μπoρεί να πρoκαλέσoυν μόλυνση υδάτων

pinakida-kok-r64

Ρυθμιστική πινακίδα Ρ64: Απαγορεύεται η είσοδος σε οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...