Η Skoda μας προϊδεάζει για το κουπέ Enyaq

Δείτε πότε παρουσιάζεται επίσημα το νέο Skoda Enyaq iV Coupe

  • -
  • -

Ακολουθώντας τα βήματα της Volkswagen που πριν από λίγο καιρό παρουσίασε επίσημα το νέο ID.5 (η κουπέ εκδοχή του ID.4), η Skoda είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο Enyaq iV Coupe. Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα της τσέχικης εταιρείας στην κατηγορία, αφού ναι μεν έχει λανσάρει τα Kodiaq GT και Kamiq GT που διέθεταν κουπέ χαρακτηριστικά, αλλά προσφέρονται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

Μπορεί, λοιπόν, η επίσημη παρουσίαση του Enyaq iV Coupe να είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου, αλλά η Skoda φρόντισε με να μας δώσει μία… γεύση από το νέο της μοντέλο αποκαλύπτοντας δύο νέα σχέδια. Όπως αναφέρουν το σχεδιαστικό τμήμα της τσέχικης εταιρείας, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η φημισμένη Monte Carlo της δεκαετίας του ’30.



Η βασική διαφορά σε σχέση με την SUV εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, εντοπίζεται φυσιολογικά στο πίσω μέρος και την κεκλιμένη οροφή. Ο διαφοροποιημένος και μικρότερος αεροδυναμικός συντελεστής, θα έχει σαν αποτέλεσμα η κουπέ έκδοση να έχει ελαφρώς καλύτερη αυτονομία. Παράλληλα, αναμένεται να είναι κατά ένα 1 mm ψηλότερο, αλλά και κατά 4 mm μεγαλύτερο σε μήκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ SKODA ENYAQ iV

Οι κινητήριες μονάδες θα είναι αντίστοιχες με αυτές της της SUV έκδοσης, κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρεται με δύο μπαταρίες, 62 ή 82 kWh, αλλά και τρεις διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Συγκεκριμένα, με 180, 204 και 265 ίππους. Η κορυφαία του εκδοχή θα είναι αυτή με τα χαρακτηριστικά RS, που θα φέρει την ίδια κινητήρια μονάδα με το ID.5 GTX. Κάτι που μεταφράζεται σε απόδοση 300 ίππων, κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και στιλιστικές λεπτομέρειες που θα αναδεικνύουν τα δυναμικά του χαρακτηριστικά.

Η κουπέ εκδοχή του Enyaq iV Coupe αναμένεται να είναι διαθέσιμο για πώληση στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...