Ζώνη ασφαλείας: Αφήνει σημάδια, σου σώζει τη ζωή

Το εξάρτημα που θα σε βγάλει ζωντανό από τα συντρίμμια, μπορεί να αφήσει έντονα σημάδια στο σώμα σου. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα κρύβεις!

  • -
  • -

Η χρήση ζώνης ασφάλειας κατά την οδήγηση είναι υποχρεωτική σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Πρέπει να τη φορούν πάντοτε τόσο ο οδηγός όσο και οι συνεπιβάτες. Έχει σχεδιαστεί για να σώζει ζωές και αυτό ακριβώς κάνει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Οι θάνατοι και οι αναπηρίες που οφείλονται στα τροχαία δυστυχήματα αυξάνονται δραματικά παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σχεδόν 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι.
belt11

Αν δεν φοράς ζώνη ασφαλείας και τρακάρεις με 60 km/h,θα χτυπήσεις στο ταμπλό ή στο παρμπρίζ με τέτοια ορμή που δεν φαντάζεσαι. Για παράδειγμα, σε μια σύγκρουση με αυτά τα χιλιόμετρα, ένας άντρας 80 κιλών θα αναπτύξει ορμή 4.800 κιλών. Σε αυτήν την περίπτωση μόνο η ζώνη μπορεί να σε προφυλάξει.

Σημαδεμένοι, αλλά περήφανοι

Για να αναδείξουν τη σπουδαιότητα της ζώνης ασφαλείας, οι Νεοζηλανδοί επανέφεραν στη δημοσιότητα την καμπάνια Proud and Bloody που είχαν πραγματοποιήσει πριν λίγα χρόνια, δείχνοντας εικόνες από ανθρώπους που σώθηκαν χάρη στη ζώνη. Έτσι, 10 άνδρες ποζάρουν στον φακό με τα σημάδια που τους άφησε αυτό το εξάρτημα.

Τα τραύματα των ανδρών είναι έντονα, σοκαριστικά. Συνέβησαν έπειτα από σφοδρό τροχαίο, επειδή κάποιος πέρασε με κόκκινο, άλλος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή απλώς βιαζόταν κι έκανε μια παρακινδυνευμένη προσπέραση. Άπαντες τραυματίστηκαν άσχημα, αλλά επιβίωσαν χάρη στη ζώνη. Τα σημάδια στο σώμα τους επουλώθηκαν με το πέρας του χρόνου. Οι ειδικοί του make-up artist τα αναπαρέστησαν για να δείξουν σε όλους τη σημασία τη ζώνης ασφαλείας.

Δείτε ακόμη Οι 10+1 επικίνδυνες συνήθειες στο αυτοκίνητο που οδηγούν σε ατύχημα

Liam Bethell
belt1


Kahutia Foster
belt2


Dion Perry
belt3


Dan Mason
belt4


Rick Haira
belt5


Dylan Chirnside
belt6


Willy Carberry
belt7


James Mcdonald
belt8


Will Giles
belt9


James Liberona-Feek
belt10


Πηγή: Belted Survivors

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...