Σύγκριση αυτοκινήτων: Toyota Yaris Cross ή Seat Arona; - Εσύ ποιο διαλέγεις;

Το πολυαναμενόμενο B-SUV της Toyota έφτασε και στην χώρα μας, ενώ το επιτυχημένο μοντέλο της Seat ανανεώθηκε πρόσφατα! Ψήφισε αυτό που εσύ θα αγόραζες

  • -
  • -

Όταν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα B-SUV που φημίζεται για τα όσα προσφέρει σε χαμηλό κόστος, μία από τις πρώτες του σκέψεις – και όχι αδίκως – είναι σίγουρα το Seat Αrona. Το μικρό crossover πήρε τις βάσεις από το ήδη επιτυχημένο Ibiza και δημιούργησε την πιο ποθητή του μορφή βασιζόμενη στις τάσεις της εποχής. Πλέον, έχοντας δεχτεί και μία διακριτική αλλά αισθητή ανανέωση, μέσα και έξω, το Arona αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, κάτι που το διατηρεί στην μάχη, με το νεοφερμένο φαβορί που ακούει στο όνομα Yaris Cross.

Η Toyota ίσως να άργησε να παίξει στη συγκεκριμένη κατηγορία, όταν όμως παίζει το όνομα «Yaris» στην εξίσωση, τότε η επιτυχημένη πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Φυσικά η ιαπωνική φίρμα γνωρίζει καλά πως να φτιάξει ένα «δυνατό» μοντέλο σε εμπορικό επίπεδο και δεν αρκείται μόνο στην ονομασία του. Η γκάμα του εννοείται πως συμπεριλαμβάνει και full hybrid σύνολα, η έκδοση όμως που επιλέξαμε σήμερα διατηρεί την τρικύλινδρη αρχιτεκτονική στον κινητήρα βενζίνης του αλλά προτιμά την ατμοσφαιρική τροφοδοσία και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, συγκριτικά με το Arona TSI των 110 ίππων.

Με κυβισμό στα 1.5 λίτρα, υπερέχει σε ιπποδύναμη έχοντας 125 PS απόδοση, αλλά υστερεί σε ροπή με τη μέγιστη τιμή να ορίζεται στα 153 Nm, ενώ το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο κάτω από το καπό του ισπανικού μοντέλου αγγίζει τα 200 Nm. Και τα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο για να περάσουν την δύναμη στους εμπρός τροχούς και παρά το γεγονός ότι αποτελούν μέρος των πιο βασικών εκδόσεων, το καθένα στην γκάμα του, διαθέτουν ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού.

Τέλος, βλέποντας τις παραπλήσιες τιμές και των δύο στο φάσμα των 18.500 ευρώ, (18.500 ευρώ για το Yaris Cross 1.5 Active Plus και 18.690 ευρώ για το Arona 1.0 Eco TSI Style), δεν έχουμε παρά να σας τα παραθέσουμε δίπλα δίπλα, ώστε να τα συγκρίνετε και στην συνέχεια να ψηφίσετε αυτό που σας κέρδισε περισσότερο στο poll που ακολουθεί.

Πατήστε εδώ για να δείτε πάνω από 140 στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τα δύο B-SUV δίπλα δίπλα.
ARONA VS YARIS

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...