Αθήνα-Πάτρα: Οι τιμές σε όλους τους σταθμούς διοδίων το 2024

Στην Ολυμπία Οδό, ένας από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της χώρας, λειτουργούν συνολικά 13 σταθμοί διοδίων.

  • -
  • -

Οι αναπροσαρμογές στα διόδια, επηρεάζει τις τιμές και στην Ολυμπία Οδό για το 2024. Ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει τρεις Περιφέρειες (Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο) και την πρωτεύουσα της Ελλάδας, έχοντας 13 μετωπικούς σταθμούς. 

Κατά μήκος της Εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών (Αυτοκινητόδρομος Α8 ή Ολυμπία οδός) λειτουργούν 5 σταθμοί μετωπικών διοδίων. Το κόστος για τη διαδρομή αυτήν τη στιγμή ανέρχεται στα 12,60 ευρώ και αφορά επιβατικά οχήματα (κατηγορία 2 – οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ.).

Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις:

Σημειώνεται ότι για τους συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS, ισχύει το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει. Ουσιαστικά, η Ολυμπία Οδός δίνει το δικαίωμα να πληρώσεις την πραγματική αξία της απόστασης που ταξίδεψες. Το σύστημα διοδίων Hybrid αφορά οχήματα όλων των κατηγοριών, πλην δικύκλων. 

Δείτε εδώ τις τιμές σε όλα τα διόδια της Ελλάδας

Πώς μπορώ να πληρώσω στα διόδια της Ολυμπία Οδού 

Στον αυτοκινητόδρομο είναι δεκτοί όλοι οι πομποδέκτες, με τους οδηγούς να οχημάτων να έχουν τη δυνατότητα πληρωμής, είτε μέσω του e-pass, είτε με μετρητά, χρεωστική και πιστωτική κάρτα σε σταθμούς με εισπράκτορα. Φυσικά, υπάρχουν να μηχανήματα αυτόματης πληρωμής, τα οποία επίσης δέχονται κάρτες και μετρητά, δίνοντας κανονικά ρέστα. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...