Το Hyundai Tucson «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» για την Ελλάδα

To Tucson επικράτησε απέναντι σε 9 καινούργια μοντέλα, κατακτώντας τον τίτλο για τη Hyundai.

  • -
  • -

Πανηγηρική ήταν η νίκη του Hyundai Tucson στην ψηφοφορία για το ελληνικό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022», με τους 26 δημοσιογράφους-κριτές του θεσμού να του χαρίζουν ένα προβάδισμα 62 βαθμών από το μοντέλο που ήρθε στην δεύτερη θέση. Πιο συγκεκριμένα, το κορεατικής καταγωγής C-SUV επικράτησε με 435 βαθμούς, έναντι σε μοντέλα όπως το νέο Nissan Qashqai, τον ιδρυτή της κατηγορίας, η τελευταία γενιά του οποίου έπρεπε να αρκεστεί στην δεύτερη θέση, αλλά και το πλήρες ανανεωμένο Opel Mokka, που συμπλήρωνε την πρώτη τριάδα.

Η λίστα με την τελική δεκάδα απαρτίζεται από παραδοσιακά μοντέλα με θερμικό κινητήρα, υβριδικά, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά τα οποία όλο και αυξάνονται, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρο οιωνό πως οι καιροί αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Τρία οχήματα του Top10 (Ford Mustang Mach-e, Skoda Enyaq iV και Fiat 500e) είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ υπάρχουν ακόμη δύο που διατίθενται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ως ηλεκτρικά (Opel Mokka-e και Citroen e-C4).

Ο φετινός νικητής θυμίζουμε πως διαθέτει μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες στην κατηγορία του, με mild, full αλλά και plug-in hybrid σύνολα, ενώ έχει εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε με την εμφάνιση και την ποιότητα του. Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις λεπτομέρεις για την γκάμα των απλών και full hybrid εκδόσεων, ενώ εδώ θα βρείτε τα πάντα για το Tucson PHEV των 265 ίππων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και την τελική βαθμολογία των 10 φιναλίστ.

Μοντέλο

Βαθμολογία

Hyundai Tucson

435

Nissan Qashqai

373

Opel Mokka

282

Ford Mustang Mach-e

242

Renault Arkana

233

Citroen C4 C-Cross

230

Dacia Sandero

225

Skoda Enyaq iV

211

Fiat 500

194

Hyundai Bayon

175

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...