Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Lounge με ντουζιέρες για VIP φόρτιση από την Audi

Μια premium μάρκα, πρέπει να αντιμετωπίζει με… premium τρόπο τους πελάτες της, ειδικά αν έχουν επιλέξει ένα κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της.

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση έχει φέρει μερικά νέα δεδομένα στον κλάδο του αυτοκινήτου και ένα μεγάλο κεφάλαιο, εντοπίζεται στην καθημερινή συμβίωση του ιδιοκτήτη με το όχημά του. Η φόρτιση αποτελεί ένα ζήτημα που απαιτεί προγραμματισμό, σε μια συχνή βάση, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που καλύπτει ο οδηγός κάθε μέρα. Η Audi έρχεται για να θέσει νέα δεδομένα σε ο,τι αφορά την αναπλήρωση της ενέργειας στις μπαταρίες των μοντέλων της.

Ο κόμβος δημόσιας φόρτισης της Audi ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης από τις 23 Δεκέμβρη. Ο ιδιοκτήτης ενός Audi μπορεί να κάνει κράτηση για μια από τις έξι διαθέσιμες θέσεις φόρτισης και η ισχύς του κάθε φορτιστή, ανέρχεται στα 320 kW. Παρκάρει, συνδέει το όχημα με το δίκτυο και μπαίνει στο ειδικά διαμορφωμένο lounge.

Έχει ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι με ασύρματο δίκτυο WiFi για σύνδεση στο internet, προσφέρονται snacks και ποτά, ενώ υπάρχουν μέχρι και… ντουζιέρες, ώστε ο οδηγός του Audi να «φρεσκαριστεί» μέχρι το όχημά του να φορτίσει. Μάλιστα, σύμφωνα με την Audi, δεν απαιτείται καμία μετατροπή στο δίκτυο της περιοχής προκειμένου να εγκατασταθούν οι φορτιστές.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε ανακατασκευασμένες, μεταχειρισμένες μπαταρίες που συλλέγονται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι συσσωρευτές μπορούν να κρατήσουν έως 2,45 MWh ρεύματος και το μόνο που χρειάζεται είναι μια συσκευή μετατροπής στο διαθέσιμο δίκτυο χαμηλής τάσης της περιοχής για να λειτουργήσουν οι φορτιστές. Έτσι η Audi μπορεί να φτιάξει VIP σταθμούς φόρτισης εύκολα και γρήγορα, σε οποιοδήποτε μέρος.

Άλλωστε και το ίδιο το κτίριο αποτελείται από κύβους που μπορούν να συναρμολογηθούν μέσα σε μερικές μόνο ώρες, σε διάφορα σχήματα, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Οι ανακυκλωμένες μπαταρίες που τοποθετούνται κάτω από το κτίριο συντηρούν τη φόρτισή τους από τη σύνδεση με το δίκτυο της περιοχής, αλλά και από ηλιακά πάνελ που συλλέγουν «πράσινη» ενέργεια. Σύμφωνα με την Audi, οι υποδομές επαρκούν για τη φόρτιση έως και 80 οχημάτων την ημέρα, ενώ ένα αυτοκίνητο κερδίζει έως 100 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε πέντε λεπτά «στην πρίζα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...