Ανταπόκριση από Παρίσι

Λιγότερες φανφάρες, περισσότερη ουσία

  • -
  • -

Για κάποιον που είχε συνηθίσει στη χλιδή και τα λούσα του Σαλονιού της Πόλης του Φωτός, η προσγείωση είναι κάπως ανώμαλη. Βέβαια, στο Παρίσι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα συγκριτικά με τη Γενεύη του 2010. Το Mondial de l'Automobile 2010 μπορεί να είναι πιο λιτό, με λιγότερες φανφάρες, είναι ωστόσο πολύ πιο ουσιώδες. Οι δεκάδες πρεμιέρες –παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές– νέων μοντέλων δίνουν το στίγμα εξόδου της αυτοκινητοβιομηχανίας από την κρίση. Η στροφή σε πιο αποδοτικά μοντέλα, με κινητήρες που ρυπαίνουν λιγότερο τον αέρα που αναπνέουμε και νέες τεχνολογίες που τα πάνε καλύτερα με το περιβάλλον, είναι έκδηλη σε κάθε σταντ, σε κάθε διάδρομο και σε κάθε γωνιά του τεράστιου εκθεσιακού κέντρου του Παρισιού.

Όχι, δεν είναι όλα βαμμένα πράσινα στο Παρίσι. Σπορ μοντέλα όπως τα Ford Focus ST, οι νέες Porsche και Lotus, το Opel Astra GTC Paris, η Jaguar C-X75 και το Audi Quattro concept μπορούν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη όποιου στις φλέβες κυλάει βενζίνη. Και, βέβαια, μην ξεχνάμε τα Fiesta WRC, Mini Countryman WRC και Citroen DS3 WRC που αναμένεται να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2011.

Στο αφιέρωμά μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video για όλα τα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται στο Παρίσι. Αφιέρωμα το οποίο ενημερώνεται συνεχώς για καθετί νέο συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην Πόλη του Φωτός.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...