Πρώην μηχανικοί της Tesla αποκαλύπτουν πως το video με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης είναι «πειραγμένο» [Video]

Σύμφωνα με αυτούς, το αυτοκίνητο χτύπησε σε μπαριέρα

  • -
  • -

Ένα από τα παλαιότερα, αλλά και διασημότερα video που χρησιμοποίησε η Tesla για να προωθήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της, κυκλοφόρησε το 2016, ενώ μπορείτε να το δείτε και παρακάτω. Αυτό που σοκάρει όμως, είναι οι δηλώσεις δύο πρώην υπαλλήλων της Tesla, οι οποίοι μίλησαν στην New York Times και είπαν πως το video είναι «φτιαχτό».

Αρχικά, τα δύο πρώην μέλη της ομάδας που εργαζόταν στο σύστημα Autopilot, δήλωσαν πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται στο video, είχε στην διάθεση του έναν τρισδιάστατο ψηφιακό χάρτη της διαδρομής, που μάλιστα ήταν και προκαθορισμένη. Φυσικά, το εν λόγω στοιχείο του λογισμικού δεν είναι διαθέσιμο στην έκδοση παραγωγής του συστήματος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την διάρκεια του γυρίσματος, συνέβη και κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό. Το αυτοκίνητο δεν κατάφερε να ακολουθήσει πιστά την πορεία που είχε προκαθοριστεί, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω σε μπαριέρα και να χρειάζεται επισκευή. Αυτό από μόνο του δεν ακούγεται τραγικό, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Εκτός του οχήματος, η εταιρεία φρόντισε να «επισκευάσει» και τα πλάνα, αφαιρώντας το επίμαχο σημείο της σύγκρουσης στο μοντάζ, με αποτέλεσμα το video να χρησιμοποιηθεί κανονικά για την προώθηση του συστήματος, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Το Autopilot 2.0 λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2016, με τον CEO της Tesla, Elon Musk, να δηλώνει πως όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας εξοπλίζονται με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για «πλήρως αυτόνομη οδήγηση». Αυτή η δήλωση σόκαρε την ομάδα των μηχανικών, καθώς πολλοί πίστευαν πως ο CEO τους, υπόσχεται κάτι που δεν ήταν εφικτό.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Musk κατηγορήθηκε πως αγνοούσε τους μηχανικούς του, κάνοντας κραυγαλέες δηλώσεις για τα συστήματα υποβοήθησης της εταιρείας. Η New York Times αναφέρει πως 19 πρώην υπάλληλοι του αμερικανικού κολοσσού έχουν αναφέρει αντίστοιχα προβλήματα μέσα στην τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, το γνωστό δημοσιογραφικό μέσο δηλώνει πως, ενώ έχει επικοινωνήσει με την Tesla ώστε να πάρει κάποια απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, οι προσπάθειες μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...