Τι σχέση έχει με την Ελλάδα το νέο SUV της Maserati;

Πως συνδέεται το πολυαναμενόμενο μοντέλο της ιταλικής μάρκας με την χώρα μας;

  • -
  • -

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα θα έπρεπε να έχουμε γνωρίσει την νέα Maserati Grecale. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο SUV της ιταλικής μάρκας που θα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 16 Νοεμβρίου, αλλά λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η πρεμιέρα του αναβλήθηκε και θα πρέπει να περιμένουμε έως την άνοιξη του 2022 για τα αποκαλυπτήρια.

Καθώς μείναμε λοιπόν… με την χαρά και δεν καταφέραμε να επεξεργαστούμε το σύνολο του αυτοκινήτου στο προγραμματισμένο λανσάρισμα, είπαμε να αναλύσουμε όσα στοιχεία έχουμε ήδη στα χέρια μας. Ένα εξ αυτών αποτελεί και το όνομα του μοντέλου, με πολλούς να παρατηρούν πως θα μπορούσε να σχετίζεται με την Ελλάδα και όχι αδίκως.

Grecale ή Γραίγος ονομάζεται ένας βορειοανατολικός άνεμος που ξεκινά από την Μαύρη Θάλασσα και φτάνει στα νότια της Μεσογείου. Το όνομα του παραπέμπει στο ιταλικό «vento grecale». Κάπως έτσι προκύπτει η απόδοση του ως «ελληνικός άνεμος» αφού φαινομενικά προέρχεται από τη μεριά της χώρας μας.

Θυμίζουμε πως το νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Alfa Romeo Stelvio, με πολλά μέρη όπως η αρχιτεκτονική Giorgio να είναι κοινά. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει πως και μηχανικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων που έχουμε ήδη γνωρίσει κάτω από το καπό της Stelvio, θα χρησιμοποιούνται και από την Grecale.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...