Το Hyundai Ioniq 5 αναδείχθηκε Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Δες τα premium γερμανικά μοντέλα που βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση, αλλά το μεσαίο CUV κατάφερε να ξεπεράσει

  • -
  • -

Μόλις μισό χρόνο μετά το επίσημο λανσάρισμα του στην γερμανική αγορά, το Hyundai Ioniq 5 στέφεται με τον τίτλο του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, ξεπερνώντας στον τελευταίο γύρο κορυφαία μοντέλα, όπως το Audi E-Tron GT και η νέα Porsche 911 GT3. Στα φετινά βραβεία του GCOTY, οι πρώτοι των κατηγοριών “Compact”, “Premium”, “Luxury”, “New Energy” και “Performance” βρέθηκαν στα χέρια 20 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου, οι οποίοι ψήφισαν τον νικητή.

Ανάμεσα σε αυτούς, καλεσμένος ήταν και ο δικός μας, Μιχάλης Γεωργιάδης, εκλέκτορας για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ώστε να οδηγήσει την τελική 5άδα των υποψηφίων και να ψηφίσει τον νικητή. Το Hyundai Ioniq 5, αρχικός νικητής της κατηγορίας New Energy, επικράτησε και στην τελική αναμέτρηση απέναντι σε διεκδικητές όπως: το Peugeot 308, το Kia EV6, το Audi E-Tron GT και η Porsche 911 GT3.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ IONIQ 5 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί ως αποκλειστικά ηλεκτρικό. Το πρώτο αυτοκίνητο που φτάνει στην παραγωγή, βασισμένο στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρικών μοντέλων του γκρουπ την οποία προσδιορίζουν τα αρχικά E-GMP (Electric – Global Modular Platform). Στην κορυφή της γκάμας είναι η έκδοση με την μπαταρία χωρητικότητας 72,6 kWh και τους δύο ηλεκτροκινητήρες, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς και την απόδοση τους να είναι 305 ίπποι και 605 Nm ροπής. H συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται και με τη μπαταρία των 58 kWh. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής με έναν ηλεκτροκινητήρα και 217 ίππους (170 με την μπαταρία των 58 kWh) και κίνηση στους δύο τροχούς.

Η Hyundai υπόσχεται για το δικίνητο Ioniq 5 με την μπαταρία των 72,6 kWh αυτονομία 470 – 480 km. Βέβαια, το στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι η δυνατότητα υποστήριξης φόρτισης σε 400 και 800 V. Πρόκειται για μία πατέντα της Hyundai που επιτρέπει τη φόρτιση και στις δύο τάσεις χωρίς να απαιτείται μετατροπέας ή κάποια προσαρμογή. Είναι χαρακτηριστικό πως με φορτιστή 350 kW, για το 10-80% φόρτισης της μπαταρίας απαιτούνται μόλις 18 λεπτά, ενώ σε πέντε λεπτά μπορεί να κερδίσει αυτονομία 100 km! Μία ακόμα καινοτομία είναι η λειτουργία V2L, κατά την οποία το Ioniq 5 αναλαμβάνει ρόλο φορτιστή, επιτρέποντας να υποστηρίξει ισχύ έως 3,6 kW, γεμίζοντας μπαταρίες ποδηλάτων ή σκούτερ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...