Εσείς πόσα θα δίνατε για μία εκ των τριών τελευταίων Ferrari F40 που βγήκαν απ’ το Maranello;

Δες πόσο υπολογίζεται πως θα πιάσει αυτό το σπάνιο supercar του ‘92

  • -
  • -

Ότι η Ferrari F40 συγκαταλέγεται στην «αφρόκρεμα» με τα κορυφαία supercars όλων των εποχών δεν χωράει αμφιβολία. Το τελευταίο αυτοκίνητο που έφερε την υπογραφή του αξεπέραστου Enzo Ferrari έγινε ανάρπαστο από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το 1987, ενώ αν και η παραγωγή του έχει σταματήσει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ο κόσμος δεν σταματά να μιλά γι’ αυτή με απαράμιλλο ενθουσιασμό.

back

Συνολικά κατασκευάστηκαν 1.315 κομμάτια, πολύ περισσότερα απ’ όσα είχε υπολογίσει αρχικά η ιταλική μάρκα, που και πάλι όμως δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν την αδιανόητη ζήτηση. Οι τελευταίες 22 μονάδες βγήκαν από την γραμμή παραγωγής το 1992, γεγονός που τις κάνει και τις πιο περιζήτητες για ευνόητους λόγους. Εσείς λοιπόν πόσα θα δίνατε για την 19η F40 εκ των 22 που κυκλοφόρησαν συνολικά το ’92; Ο λόγος που ρωτάμε είναι διότι ακριβώς αυτό το μοντέλο θα βγει προς πώληση από τον οίκο Mecum Auctions στη δημοπρασία Kissimmee, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Ιανουαρίου του 2022.

interior

Πρόκειται για αυτοκίνητο του οποίου η αρχική παραγγελία είχε γίνει από την επίσημη αντιπροσωπεία της Ferrari, Crepaldi Auto SpA, τον Δεκέμβριο του 1991, με το αμάξι να βγαίνει από το εργοστάσιο τον Ιούνιο του 1992. Βαμμένη στην θρυλική Rosso Corsa απόχρωση με τα κόκκινα καθίσματα στο εσωτερικό, η συγκεκριμένη F40 έχει διανύσει 14.053 km και εξοπλίζεται με νέα εξάτμιση, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η εργοστασιακή. Ποια είναι η τιμή ρωτάτε; Εκτιμάται πως θα πιάσει πάνω από 1.500.000 ευρώ!

Εσείς θα τα δίνατε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...