Κia EV6: Πόση ώρα φόρτισης χρειάστηκε για να διανύσει 4.600 km και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ;

Πρόκειται για επίσημο ρεκόρ Guinness, για το λιγότερο χρόνο φόρτισης στη διαδρομή Νέα Υόρκη-Los Angeles.

  • -
  • -

Ένα Kia EV6 έκανε ρεκόρ Guinness λιγότερης διάρκειας φόρτισης διανύοντας τις ΗΠΑ, από την Νέα Υόρκη έως το Los Angeles. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο κάλυψε απόσταση 4.635 km μέσα σε 7 ημέρες, με τον συνολικό χρόνο φόρτισης να αγγίζει μόλις τις 7 ώρες, 10 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένα Tesla, με χρόνο φόρτισης 12 ώρες, 48 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.

Αν και η Kia πλέον κατέχει το επίσημο ρεκόρ, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν αυτοκίνητα που κατάφεραν να διανύσουν την ίδια απόσταση με ακόμη πιο σύντομο χρόνο φόρτισης και απλά δεν έχουν κατοχυρωθεί ως επίσημες προσπάθειες. Πριν λίγο καιρό, ένα Tesla Model S Long Range διέσχισε τις ΗΠΑ σε 42 ώρες και 17 λεπτά. Πρόκειται για τον ταχύτερο συνολικό χρόνο ταξιδιού για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με το όχημα να φορτίζει για συνολικά 7 ώρες και 12 λεπτά. Δεν είναι απίθανο να έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλες προσπάθειες για τις οποίες χρειάστηκε φόρτιση διάρκειας κάτω των 7 ωρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ KIA EV6 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Όπως και να ‘χει, το συγκεκριμένο ρεκόρ της Kia αποτελεί την ζωντανή απόδειξη του πόσο έχουν βελτιωθεί τα συστήματα φόρτισης που δεν αποτελούν προϊόν της Tesla, μέσα στα τελευταία χρόνια.

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...