Η νέα Ferrari BR20 φτιάχτηκε για έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη

Εάν ο ορισμός του σύγχρονου retro ταξιδιώτη μπορούσε να απεικονιστεί κάπως, θα ήταν αυτό εδώ το μοντέλο: Η μοναδική, one-off Ferrari BR20.

  • -
  • -

Τι εστί BR20; Πρόκειται για το πιο πρόσφατο δημιούργημα του τμήματος ειδικών παραγγελιών της Ferrari και όπως έχουμε δει και σε προηγούμενα μοντέλα του τμήματος, έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέρνο μέλος της σημερινής γκάμας που επηρεάζεται από το πλούσιο παρελθόν της ιταλικής μάρκας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτω από το λεπτομερώς σμιλευμένο «κορμί» της Ιταλίδας, κρύβεται μία GTC4 Lusso. Το τετραθέσιο grand tourer με τον ατμοσφαιρικό V12 κάτω από το καπό εμπνεύστηκε από αυτοκίνητα όπως η 410 Superamerica και η 500 Superfast και αντικατέστησε το shooting-brake τελείωμα της οροφής με μία πιο κομψή, fastback ουρά.

back

Σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες δημιουργίες που έχουμε δει, οι επιρροές είναι αρκετά πιο διακριτικές, γεγονός που σημαίνει πως η BR20 εύκολα θα μπορούσε να είναι ένα νέο μοντέλο παραγωγής της Ferrari, σίγουρα κάτι που πολλοί – συμπεριλαμβανόμαστε κι εμείς σε αυτή την κατηγορία – θα ευχόντουσαν. Στο εμπρός μέρος, οι διαφορές σε σχέση με την GTC4 Lusso είναι πιο μικρές αλλά αισθητές, ενώ στο πίσω μέρος οι σχεδιαστές από το Maranello πραγματικά «έδωσαν ρέστα» με την εικόνα να θυμίζει τις κλασικές Ferrari του παρελθόντος αλλά και πιο πρόσφατες κατασκευές όπως η 599 GTB, ταυτόχρονα. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι – επίσης μοναδικοί – τροχοί των 20 ιντσών, οι οποίοι κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο project.

interior

Στο εσωτερικό το σκουρόχρωμο δέρμα φυσικά και κλέβει την παράσταση, δένοντας άψογα με την μοντέρνα τεχνολογία του μοντέλου, ενώ οι πίσω θέσεις έχουν δώσει την θέση τους σε έναν προσεγμένο και περιποιημένο χώρο για αποσκευές. Κάτω από το καπό δεν έγινε αναφορά για κάποια αλλαγή, αν και δεν θα πούμε πως υπήρχε και ανάγκη άλλωστε. Η GTC4 Lusso αποδίδει 680 ίππους οι οποίοι περνούν στην άσφαλτο μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης. Πόσους να χρειαστεί κανείς;

Όσον αφορά την τιμή, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, όπως το ίδιο ισχύει και για την προέλευση των γραμμάτων «BR» στο όνομα του μοντέλου. Πολλοί υποπτεύονται πως θα μπορούσαν να είναι τα αρχικά του τυχερού πελάτη, ο οποίος μάλιστα μαθαίνουμε πως συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία της BR20. Εσάς όμως πως σας φαίνεται αυτό το πραγματικά μοναδικό «κόσμημα»;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...