Η Volkswagen ετοιμάζει το δικό της Gigafactory στο Βόλφσμπουργκ

Η πολύ μεγάλη δύναμη παραγωγής και η κορυφαία τεχνολογία θα είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του νέου εργοστασίου της Volkswagen.

  • -
  • -

Όταν ακούμε τις λέξεις Gigafactory και Γερμανία, στο μυαλό μας αμέσως συνδέεται η Tesla. Η αμερικάνικη φίρμα επεκτείνεται στην Ευρώπη και ετοιμάζει ένα εργοστάσιο κορυφαίας τεχνολογίας, όμως δεν θα παίζει μόνη της αφού ακόμη ένας κολοσσός στον κλάδο του αυτοκινήτου ετοιμάζεται να ακολουθήσει στα ίδια χνάρια: η Volkswagen.

Με έδρα το Βόλφσμπουργκ, η γερμανική μάρκα επενδύει στην ηλεκτροκίνηση, αφού ένα από τα σημαντικότερα μελλοντικά μοντέλα της, το Trinity, θα φτιάχνεται στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής. To Project Trinity (όπως είναι το κωδικό του όνομα μέχρι σήμερα) θα είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο με εξαιρετικά υψηλή αυτονομία, ταχύτατη φόρτιση και κορυφαία τεχνολογία με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2026.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι τελικά το όνομά του, όμως θα παράγεται στο Βόλφσμπουργκ και η μάρκα ετοιμάζεται για να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες. Σύμφωνα με τα πρώτα νούμερα που βγαίνουν στη δημοσιότητα, το Gigafactory της Volkswagen θα μπορεί να φτιάχνει 250.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Για την ώρα το πλάνο δεν είναι επίσημο και η τελική απόφαση εκκρεμεί, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα πάνε βάσει σχεδίων.

Η Volkswagen δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι το μοντέλο παραγωγής του Project Trinity δεν θα απαιτεί περισσότερες από 10 ώρες για την κατασκευή του κάθε αυτοκινήτου. Η γερμανική μάρκα αυτή τη στιγμή χρειάζεται περίπου 30 ώρες για να ολοκληρώσει κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγει, περίπου το τριπλάσιο από το χρόνο που θέλει η Tesla για κάθε Model 3.

Ο επικεφαλής του Volkswagen Group βλέπει ότι ο κυρίαρχος στο «παιχνίδι» των ηλεκτρικών βελτιώνει πολύ την ποιότητα κατασκευής, ένας τομέας που η Tesla υπολειπόταν μέχρι πρότινος και πιέζει ώστε η δική του ομάδα να φτάσει σε αντίστοιχα επίπεδα ταχύτητας, αλλά να διατηρήσει την ποιότητα που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Volkswagen. Το Gigafactory των Γερμανών θα φτιαχτεί με σημερινές, σύγχρονες τεχνολογίες που θα τους επιτρέψουν να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικοί σε χρόνο, μια πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πολύ σύντομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...