Η Mazda δημιουργεί μια καινοτόμο διάταξη στην γραμμή παραγωγής της!

Χάρη στη νέα γραμμή παραγωγής όλων των κατηγοριών τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται ταυτόχρονα. Πώς γίνεται αυτό;

  • -
  • -

Πριν λίγες μέρες η Mazda Motor Corporation παρουσίασε τη νέα αναδιαμορφωμένη γραμμή παραγωγής στην εργοστασιακή μονάδα της Hofu στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. Η γραμμή παραγωγής Η2, η οποία τώρα κατασκευάζει τα Mazda 6 και Mazda CX-5, αναβαθμίστηκε ώστε να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει μοντέλα της κατηγορίας Large Product και ταυτόχρονα προσφέρει ποικιλία επιλογών σε ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Ως αποτέλεσμα της αναδιαμόρφωσης, οχήματα με διαφορετικές πλατφόρμες (μεγάλες ή μικρές), διαφορετικά συστήματα μετάδοσης κίνησης (εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικά) και διαφορετική διάταξη κινητήρων (κάθετη ή εγκάρσια), θα μπορούν να κατασκευαστούν στην ίδια γραμμή παραγωγής στο μέλλον, αν χρειαστεί.

Έτσι, ενώ στο παρελθόν μπορεί να χρειαζόταν περισσότερος χρόνος και σημαντικές επενδύσεις για την ανανέωση μιας γραμμής παραγωγής για έναν νέο τύπο οχήματος, χάρη στις αναβαθμίσεις τόσο στο φανοποιείο όσο και στη γραμμή συναρμολόγησης, η ίδια διαδικασία μπορεί πλέον να διεκπεραιωθεί περίπου στο ένα πέμπτο του χρόνου και στο 10% του επενδυτικού κόστους σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα.

Πυρήνας του αναδιαμορφωμένου συγκροτήματος αποτελεί μια εγκάρσια σειρά από κυλιόμενες πλατφόρμες. Το σύστημά της βασίζεται στον κινούμενο εξοπλισμό της, πράγμα που σημαίνει ότι το εργοστάσιο δεν χρησιμοποιεί σταθερούς ιμάντες μεταφοράς ή αναρτήρες, αλλά τα οχήματα μεταφέρονται πάνω σε ολισθαίνουσες πλατφόρμες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος.

Σε περίπτωση που αυξηθεί η ζήτηση, η παραγωγική ικανότητα μπορεί να αυξηθεί με την προσθήκη περισσότερων τμημάτων στη γραμμή παραγωγής. Δύο αυτοματοποιημένα οχήματα καθοδήγησης (AGV) που ευθυγραμμίζονται με το μήκος του οχήματος που κατασκευάζεται εκείνη τη στιγμή, παραδίδουν τον κινητήρα συναρμολογημένο με εμπρός και πίσω ανάρτηση αντίστοιχα ή την μπαταρία στην περίπτωση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Τέλος, η εισαγωγή μιας νέας ευέλικτης γραμμής ενότητας (Flexible Module Line - FML) στο τμήμα ηλεκτροσυγκόλλησης θα επιτρέψει στη Mazda να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο παράδοσης και το κόστος επένδυσης, ειδικά όταν η εταιρεία εισάγει νέα μοντέλα στην γκάμα της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...